tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

U skladu sa Zakonom o medijima, molim Vas da objavite moje reagiranje na tekst objavljen u SD 23.09.2006. godine, pod naslovom „Gdje ste, g. Šegviću, bili u vrijeme stvaranja gubitaka?!“, na str. 31 (Tribina).

Prvo Vam moram zahvaliti što ste mi dali priliku da Vam odgovorim što mislim o Vama g. Josipu Jurišiću – diplomirani inženjeru ribarstva, koji se bavi odnosima s javnošću. Umjesto da odgovorite novinaru Slobodne Dalmacije na postavljena pitanja, Vi odgovarate meni, pa Vam stoga dajem odgovor.

Kao predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplit, član Nadzornog odbora Brodosplita d.d., moram Vam reći da Vas kao glasnogovornika uopće ne priznajem, jer ste ilegalnim putem došli na to mjesto.

Podsjećam Vas, na natječaj se niste ni javili, a jedan od uvjeta tog natječaja bio je fakultet društvenog smjera, a Vi ste, kao što sam gore naveo, diplomirani inženjer – RIBARSTVA! A ne nekih društvenih znanosti! U užem krugu za izbor glasnogovornika, bile su tri ženske osobe, a Vas službena komisija za odabir, nije ni testirala ni ispitivala. Jedino, ako niste u međuvremenu promjenili izgled vašeg lica.

Očito su Vaše jedine reference te što Vam se majka prezivala Vukasović, kao što se preziva i sadašnji direktor.

Gdje sam bio u Brodosplitu kad su se stvarali gubici, pitate me u svom priopćenju, pa sam Vam dužan odgovoriti:

U Brodosplitu sam od 1974. godine. Od prvog dana dolaska u škver, uvijek sam govorio otvoreno o svim problemima u Brodosplitu, upozoravao nadležne, podizao tužbe i kad su službeni organi bježali od njih, nisam odustajao. Uostalom, mediji su to uredno objavljivali i pratili svih proteklih godina. Moj glas je bio i ostao javan, što je poznato čak i površnim znalcima prilika u brodogradnji.

Od dolaska posljednje uprave, član sam NO-a. Na toj sam funkciji još i više upoznat sa svim dugovanjima i gubicima, pa Vam stoga moram reći da stanje kakvim ga Vi želite prikazati u Brodosplitu, naprosto – nije istinito. Zar Vam nije dovoljno vidjeti posljednju aferu da biste shvatili što se sve događa u našem Brodosplitu? No ipak je to previše za Vas, s obzirom da ste tek od nedavno u našoj tvrtki.

Moram Vas upozoriti da ću na sljedećem NO-u tražiti objašnjenje kako ste baš Vi primljeni mimo natječaja, iako ne zadovoljavate tražene uvjete. Iako ste nedavno primljeni za odnose s javnošću, ni to Vam, budu li se poštovali propisi RH, neće pomoći da biste zadržali mjesto koje Vam ne pripada po zakonu jer nemate za njega uvjeta.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplit – HUS
Zvonko ŠEGVIĆ

2,336
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!