tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Izvješćujemo da je u Nezavisnom sindikatu “Brodosplit” osnovan ženski ogranak pod imenom “Škveranke”. Ovaj ogranak je osnovan radi usklađivanja HUS-a, čiji smo članovi, sa europskim normama, a prema uputama ITUC-a (International Trade Union Confederation)

U koordinaciju “Škveranki” izabrane su: Ercegović Blaženka – glavna koordinatorica, Čavara Emilija, Radnić Tonka i Drnasin Anka

U Odbor su izabrane: Vukšić Ada, Tukić Željka, Čićerić Marija, Simunić Vesela, Slišković Mirna, Čulić Deni, Tomić Zora i Bušelić Sanda.

U razdoblju od prosinca 2008. do studenog 2009. god. “Škveranke” su

* Organizirale (zajedno sa ženama iz drugih sindikata koji djeluju u Brodosplitu) predstavu za djecu škverana. Predstavu su izvela djeca iz doma za nezbrinutu djecu Maestral iz Splita i djeca KUD-a Brodosplit. Tom prigodom djeca škverana darovali su poklonima i kolačima djecu iz Maestrala.
* Povodom dana prava žena 8. ožujka organizirale su druženje i izlet u Zadar. Također su posjetile žene “beskućnice” koje su smještene u stanu na Mejašima.
* Iskazali podršku sa zaposlenicima Salonita Vranjic dok su štrajkali glađu.
* U listopadu organizirale izlet u Međugorje. Posjetile žene “beskućnice”.
* Usaglasile Poslovnik o radu žena NSB – dostavile ga na usvajanje Izvršnom odboru NSB.

1,514
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!