tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Z A P I S N I K

sa 366. sjednice Izvršnog odbora Nezavisnog sindikata “Brodosplit” održane dne 28. 09. 2010. g. s početkom u 9,30 sati

N a z o č n i :
- članovi I.O. – Z. Šegvić, P. Matošić, I. Kraljić, A. Balić, Z. Žnidaršić, V. Simunić, M. Luetić, R. Delić, S. Kalpić, M. Šikić, M. Bojčić
- ostali: B. Ercegović, N. Veljača, M. Bekavac,

Dnevni red

1. Usvajanje zapisnika sa 365. sjednice IO
2. Informacije sa sastanka održanog 27.09.2010.
3. Razno

Ad 1. Zapisnik sa 365. sjednice usvojen je uz primjedbu da je izostavljen jednoglasni zaključak IO o sazivanju i održavanju Skupštine NSB, koja je održana isti dan t. j. 21. rujna 2010.

Ad 2. Z. Šegvić i P. Matošić izvjestili su o razgovorima vođenim na sastanku koji je održan u Brodosplitu 27.09.2010.
Sastanku su nazočili B. Kalmeta, Đ. Popijač, V. Duvnjak, Z. Novak, R. Friganović, O. Spevec, Uprava Brodosplita i predstavnici svih sindikata koji djeluju u Brodosplitu. Tema sastanka, pored ostalog, bila je tijek privatizacije brodogradilišta, odnosno dopuna ponude DIV- a i njegova Programa restrukturiranja.
Olgica Spevec (Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja) koja treba pregledati, ocijeniti i proslijediti u EU program restrukturiranja, izjavila je da nije dobila dopunjeni Program DIVa.
Naime, Program restrukturiranja ne može biti potpun dok se na potpiše Sporazum o izvlaštenju pomorskog dobra. Vlada RH donijela je preporuku da se ovaj Sporazum potpiše a isti nije potpisan, između ostalog i iz razloga oko Sporazuma postoje različita pravna mišljenja.

Ad 3. Z. Šegvić je nakon sastanka u brodogradilištu, na poziv, zajedno sa Đ. Popijačem ministrom gospodarstva, otišao u Željezaru Split, gdje su se radnici u znak prosvjeda zbog nerješavanja stanja u tom poduzeću, popeli na tvornički dimnjak.
U željezari se dogovaralo o raskidu ugovora sa Zlomrexom, vraćaju željezare u vlasništvo FHP i davanja u najam ozbiljnom ponuđaču kako bi se u što skorije vrijeme pokrenula proizvodnja.

Zaključci IO:
- Nezavisni sindikat „Brodosplit“ odlučno se protivi prodođenju stečaja u brodogradilištu.
- Z. Šegvić i P. Matošić, nikada nisu prikrivali ni lažirali informacije ( OVO BAŠ NE ZNAK KAKO STAVITI U ZAKLJUČAK.)….

IO postavlja pitanje zbog čega su neki članovi županijske koordinacije HUS-a napustili sjednicu koordinacije kada se raspravljalo i glasovalo o davanju podrške NSB, koji je zajedno sa drugim sindikatima koji djeluju u brodogradilištu, pripremao mirni prosvjed gradskim ulicama Splita, a vezano uz stanje u brodogradilištu.

Z. Šegvić i P. Matošić prenijeli su nazočnima izjavu predsjednika Uprave Brodosplita S. Kovača o tome da su plaće zaposlenicima osigurane do konca tekuće godine, te je pozvao zaposlenike na strpljenje.

Sjednica je završena u 10,30 sati.

Zapisnik sastavila: Blaženka Ercegović
Predsjednik NSB: Zvonko Šegvić

2,975
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!