tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Nedolazak predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor u “Brodosplit” izazvao je plimu ogorčenja među sindikatima i radnicima. Na izvanrednoj konferenciji za novinare udruženi škverski sindikati brodogradilišta za utorak najavili su veliki prosvjed unutar “Brodosplita” sa ultimatumom-ako se ne hitno ugovore novi brodovi, radnike i građane Splita sindikati idući tjedan dovode na Rivu.
POBUNA U ŠKVERU Kosor nas je izigrala nedolaskom, sutra prosvjedujemo, idući tjedan izlazimo na Rivu
-Predsjednica Vlade najavila je dolazak u škver, međutim od posjete ništa. Kosor nije nam uopće nije javila razloge nedolaska, niti opravdala takav potez-kazao je Joško Franić, povjerenik Sindikata metalaca.

Zvonko Šegvić, predsjednik škverskog Nezavisnog sindikata razočaran je bio odnosom političara prema “Brodosplitu”.

-Osjećamo se kao odbačeno siroče. Kosorica nas izbjegava, a saborski zastupnici iz Dalmacije, za vrijeme rasprave o proračunu, ni slova nisu prozborili o škveru. Ukoliko krajem tjedna hrvatski pregovarači u Bruxellesu ne ispregovaraju ukidanje zabrane ugovaranja brodova i Vlada ne osigura nove poslove, početkom prosinca idemo u prosvjed na Rivu-najavio je sindikalist Šegvić nove sindikalne akcije.

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević ponovio je zahtjev Vladi da odobri izgradnju dva tankera za zadarsku “Tankersku plovidbu” i tri manja kruzera koji bi se, kako je rekao Dragičević, trebali graditi u “Brodosplitu”.

-Naše će akcije biti sve radikalnije jer drugačije očito ne ide. Ako se odmah ne ugovore brodovi za “Tankersku plovidbu” u škveru ćemo imati katastrofu. Predsjednici Vlade poručujemo da ipak bez straha posjeti “Brodosplit” i donese poruku opstanka brodogradnje. Pregovaračkom timu Vlade poručujemo da se ne vraćaju iz Bruxellesa ako ne omoguće sklapanje novih brodova, a od Vlade tražimo prijelazni period u kojem bi država provodila restrukturiranje brodogradilišta do eventualnog novog natječaja za prodaju. Ako Vlada ne pomogne brodogradnji učinit ćemo sve da referendum o hrvatskom članstvu u EU ne prođe-poručio je Dragičević.

1,583
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Ocijenjeno 1 puta, Ocjena: 5/5)

Jedan komentar na “POBUNA U ŠKVERU Kosor nas je izigrala nedolaskom, sutra prosvjedujemo, idući tjedan izlazimo na Rivu”

  1. dika says:

    …malo ste zakasnili…ili niste gledali datum…to je ono što uporno ponavljam…nitko se ne boji vaših prijetnja…postajete smiješni…smiješni…samo vi prijetite da se drugi rugaju sa škverom…danas je 5.01.2011…dvi trećine škvera ne radi a i oni koji rade pomalo idu kući…a vi i dalje prijetite…

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!