tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Krizi i recesiji unatoč, teško će se Dalmatinci odreći svečanoga stola za blagdane, a svatko će od najmilijih, ipak, pronaći za sebe neku sitnicu pod borom…
Škverani će dobiti simboličnu božićnicu
No, da bi se sve to ostvarilo, trebat će debelo zagaziti u plaću koja im još uvijek nije stigla, jer u siječnju se na svemu štedi, pa i nije neka muka štipnuti od tog dohotka. Zato upitasmo u najvećoj splitskoj tvrtki hoće li svojim djelatnicima olakšati muke i darivati ih božićnicom, kakva god bila.

Radnicima “Brodosplita” Kolektivnim je ugovorom zajamčena isplata božićnice, te će tu odredbu Uprava ispoštovati. Novčani iznos tzv. prigodne isplate u povodu božićnih blagdana utvrdit će se u sklopu odluke o isplati − kazala nam je voditeljica odnosa s javnošću “Brodosplit-Brodogradilišta” d.o.o. Ivanka Mihaljević.

Iznos božićnice koji bi škverani trebali dobiti još uvijek nije poznat, jer su pregovori između sindikata i Uprave u tijeku.

U situaciji kad im je svima plaća smanjena za 20 posto, kad je i direktor Srđan Kovač sebi mjesečna primanja “skresao” za 32 posto – iznos božićnice u svakom će slučaju biti simboličan.

− Nekoliko stotina kuna neće nas spasiti, a niti će škver upropastiti, to je čisto simbolična gesta − kazao nam je Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Svjestan je da će se sada “potezati” pitanje škverskog dara za Božić, pogotovo kad se zna da im je iduća godina presudna, ispolitizirat će se sve, kaže te dodaje:

− Političarima je najveći problem to što država ima narod, bili bi najsretniji da su sami u Saboru − ne bez ironije rekao je Šegvić.

Skradinjanima po 1000 kuna
Za božićnice neće biti uskraćeni ni djelatnici skradinskih gradskih ureda, no prema riječima Nediljka Dujića, gradonačelnika Skradina, još nije određen iznos. Vjerojatno će primiti oko 1000 kuna. Visina božićnice i darova za djecu još nije određena ni u vodičkoj, drniškoj i kninskoj gradskoj upravi, no sigurno je da neće premašiti 1500, odnosno 600 kuna.

U ‘Tankerskoj’ 2000 kuna?
U najimućnoj zadarskoj tvrtki ‘Tankerskoj plovidbi’ još nisu donijeli odluku o visini božićnice, a vjerojatno će biti u razini ili nešto više od lanjskih 2000 kuna. Zanimljivo je da božićnicu isplaćuje i Adria koja je ove godine imala teškoća s redovitom isplatom plaća. U Adriji će božićnica iznositi 700 kuna a dobit će je oko 400 zaposlenih.

1,211
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!