tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Na sastanku predstavnika Uprave Brodosplita, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i sindikata koji djeluju u Brodosplitu nije postignut dogovor o mogućnosti ukidanja moratorija ugovaranja novih poslova u tom brodogradilištu, rekao je nakon sastanka povjerenik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić.
Škver će opet izaći na ulicu
Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ruđer Friganović izjavio je da se razgovaralo o programu restrukturiranja te potvrdio da su sindikati istaknuli zahtjev za ukidanjem zabrane ugovaranja poslova.

Taj zahtjev mogao bi biti predočen Europskoj komisiji kada bude konkretnih poslova koji bi se mogli ugovoriti, kaže Friganović.

Zabrana ugovaranja novih poslova na snazi je dok Europska komisija (EK) ne da pozitivnu ocjenu programu restrukturiranja.

“Nismo se uspjeli dogovoriti, pa sindikati i dalje drže otvorenom mogućnost organiziranja velikog prosvjeda Splićana za spas Brodosplita”, rekao je Šegvić.

Idući sastanak trebao bi se održati 10. siječnja, a ako se do tada ne riješi problem ugovaranja poslova, sindikati će organizirati prosvjed, dodaje.

“Tražimo ustavno pravo na rad, koje nam je Europska komisija uskratila. Postoji interes za ugovaranje novih poslova, ali EK nam brani pravo na rad”, kaže Šegvić.

Kako je izvijestio, plaće u Brodosplitu zasad su redovne, a isplaćena je i božićnica za 3800 radnika od kojih trenutačno radi njih 965, dok su ostali na odmoru, što je uobičajeno u ovo doba godine.

1,775
Tagovi: ,
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

3 komentara na “Škver će opet izaći na ulicu”

  1. dika says:

    …..i u tunisu su organiziraniji nego mi u škveru….

  2. dika says:

    …evo je danas subota…proslava 21.godišnjice osnutka hdz u splitu…i gospođa premjerka je glasno i jasno rekla da nema ugovaranja novih brodova dok ne odobri europska piskarala…dali još trebam šta reći…napravite ono šta ste obećali…

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!