tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split
20. Siječanj 2011. Vijesti

Sastanak u Vladi

Na današnjem sastanku upozorili smo na alarmantno stanje u Brodosplitu jer nemamo posla. Neke korake smo već poduzeli i dogovorili da ćemo raditi za druga brodogradilišta kako bi se smanjila nezaposlenost, a najvažnije je da ćemo vrlo skoro ugovoriti izgradnju devet brodova, odnosno čim EU da zeleno svjetlo na program restrukturiranja, kazao je novinarima predsjednik Nezavisnog sindikata „Brodosplit“ Zvonko Šegvić nakon sastanka s resornim ministrom Đurom Popijačem u četvrtak.
Sastanak u Vladi
Na pitanje u kojem će roku program restrukturiranja biti predan EU-u na ocjenu Šegvić je kazao kako tu nisu dobili zadovoljavajući odgovor.

Rečeno nam je u najkraćem roku, dok je neformalna informacija jedan do dva tjedna, kazao je Šegvić.

Odgovarajući na pitanje o čemu se razgovaralo na posljednjem sastanku u Bruxellesu vezanom za brodogradnju Šegvić je kazao kako EU definitivno traži program restrukturiranja da bi skinula zabranu gradnje brodova.

– Dostaviti program restrukturiranja što prije EU-u je vjerojatno i brži način nego da zahtjev za skidanjem zabrane prije ocjene programa ide preko svih 27 zemalja članica. To je jedino rješenje u ovom trenutku za Brodosplit, ustvrdio je Šegvić.

Na pitanje što je sa privatizacijom Brodosplita Šegvić je kazao kako su privatizacija i izrada programa restrukturiranja dvije odvojene stvari.

- Privatizacija je nešto sasvim drugo, program restrukturiranja može provoditi bilo tko, a ako je program dobar onda brodogradnja može financirati samu sebe kao što je to u Italiji ili Francuskoj, kazao je Šegvić te dodao kako o ponudi DIV-a u ovom trenutku nema smisla govoriti.

Upitan znači li to da sindikati i dalje ne podržavaju ponudu samoborskog DIV-a Šegvić je kazao:

- I ja bih gradio zgradu, ali nemam novaca. Postoji li, pak, šansa da radnici Brodosplita budu zaposleni na remontu naftne platforme u Brodotrogiru Šegvić je ustvrdio kako se to mora učiniti.

- Ne da ima šanse, nego je to ljudska i moralna obveza. Brodogradilišta su u vlasništvui države i to moramo hitno napraviti. Ja sam već dobio pozitivne odgovore i iz Rijeke, kazao je Šegvić te dodao kako u konačnici „sva brodogradilišta čeka ista priča“.

1,258
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!