tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Podršku radnicama posrnule modne kuće “Uzor” u utorak su pružile i radnice “Brodosplita”. Blaženka Ercegović, članica Nadzornog odbora Nezavisnog sindikata, najbrojnijega škverskog sindikata, posjetila je “Uzor” i napaćenim radnicama izrazila riječi podrške i ohrabrenja.
Škverske žene za žene ‘Uzora’: Izdržite, uz vas smo
– Izdržite, škver je uz vas, kratko će Ercegović slušajući tužne ispovijedi radnica “Uzora” koji se nalazi pred stečajnim postupkom.

– Robovlasnički sistem je bolji od ovoga što mi ovdje proživljavamo. Robove je njegov vlasnik, za razliku od nas, hranio, kazala je Ljiljana Šućur, sindikalna povjerenica u “Uzoru”, u kojemu radi 105 zaposlenika, a koji, kako smo pisali, šest mjeseci nisu dobili plaću.

Inače, nakon što je prošloga tjedna radnice “Uzora” konačno posjetio njihov gazda Bruno Orešar, najavio je da će Nadzorni odbor zatražiti pokretanje stečajnog postupka nad tvrtkom.

Također, branio se kako nije znao za loše financijsko stanje samog “Uzora”, jer je navodno dobivao lažne podatke.

3,132
Tagovi: , , ,
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Ocijenjeno 1 puta, Ocjena: 4/5)

3 komentara na “Žene Nezavisnog sindikata Brodosplit – HUS-a za žene ‘Uzora’: Izdržite, uz vas smo!”

  1. dika says:

    http://www.okupiranadalmacija.com/2011/02/skverani-sta-cekamo.html…..ja napisa šta vidim i čujem…imam i ja svoje izvore…a da provamo svi zajedno….

  2. dika says:

    ….a zašto niste gospođo ercegović niste poveli žene iz škvera da se pridruže radnicama uzora…samo nemojte reći da ste imale puno posla pa da niste mogle izači par sati…kako ćemo onda očekivati da će radnice uzora podržati nas kada dođe naš sudnji dan…baš ste im pomogle…i dalmacija vinu….i uzoru…i pivovari….i željezari….tako će i oni nama…ali stvar je u tome što gospođe iz škvera neće izaći ni kada mi budemo prosvjedovali…kao ni velika većina “civila”iz škvera…opet će samo plavi trliši prosvjedovati…

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!