tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Nadzorni odbor splitskog Jadroplova kasno sinoć promijenio je mišljenje i odlučio da će ipak financirati gradnju broda koji će se graditi u Brodosplitu.

Prije dva dana NO je odlučio da će brod platiti tek kad se isporuči. To je jako iznenadilo upravu brodogradilišta jer škver zbog nedostatka posla nema novca za financiranje gradnje broda čija je ugovorena cijena 35 milijuna američkih dolara.

Jadroplov pristao financirati gradnju broda u Brodosplitu
– Napokon je donesena razumna odluka. Ovo se nije trebalo ni dogoditi jer i Brodosplit i Jadroplov su tvrtke u državnom vlasništvu. Nikad se nije radilo tako da se brod plati kad se isporuči. Vodile su se očito neke čudne političke igre “ispod banka”. Međutim, tek smo na početku. Moramo se boriti za nove ugovore, za što više poslova. S jednim brodom Brodosplit se ne može “spasiti”. Političari se moraju odmaknuti od ovih poslova, o njima mora isključivo govoriti struka – kazao je za Večernji list Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Kako će se na navozima škvera graditi brod za Jadroplov, iz Nezavisnog sindikata poručuju kako neće biti skupa radnika koji je bio najavljen za 16. lipnja i na kojem su očekivali ministra gospodarstva i članove uprave da im kažu što će biti s Brodosplitom.

1,590
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!