tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

U Pogonu izrade i opremanja sekcija počela je priprema strojeva za rezanje limova i čeličnih profila, a već sutradan u taj Pogon dolazi i prva grupa radnika pozvanih da se vrate s tzv. „čekanja“.
Početak rizanja za Jadroplov
Radnici koji su u proteklom razdoblju, a zbog nedostatka posla, bili upućeni izvan kruga Poslodavca, na svoja radna mjesta u splitsko brodogradilište će se vraćati postupno, odnosno u skladu s potrebama proizvodnog procesa.

Podsjetimo, bulk carrier čija je gradnja ugovorena s domaćim brodarom, po dimenzijama istovjetan je m/v „Peristilu“ i m/v „Svetom Dujmu“ koji su za Jadroplov građeni te mu predani prošle godine. Primjenom novih propisa došlo je do promjene izvedbe glavnog motora čime će novougovoreni brod imati bolja svojstva, odnosno ostvarivati manju potrošnju goriva i manju razinu zagađenja.

Brod će imati dvojnu klasu, a njegovu gradnju će nadzirati Bureau Veritas i Hrvatski registar brodova. Isporuka je planirana u sljedećoj godini.
Brodosplit
Pogled na Brodosplit jučer iz Kaštelanskog zaljeva. Danas je situacija ipak znatno bolja.

1,333
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Ocijenjeno 2 puta, Ocjena: 5/5)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!