tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

POSLOVNI DNEVNIK, N/P Marija BRNIĆ

Temeljem Zakona o medijima, molimo objavite naše reagiranje na Vaša dva posljednja članka o brodogradnji.
U prvom članku pod naslovom „Upravi Brodosplita draži stečaj od novih vlasnika“, objavljenom dana-i drugom članku pod naslovom „Škverovi neće moći pobjeći od stečaja“, objavljenom dana24 06i 27 06, iznijeli ste niz neistina, netočnosti i krivih konstrukcija, da biste se na kraju naslova i sami ogradili od svog neznanja i to – znakovima interpunkcije (?!).

Stalno se pozivate na dobro informirane izvore unutar tvrtke, no očito je kako su Vam ti izvori odavna presušili što se tiče istine. Navodite kako je jedino DIV dao valjanu ponudu za Brodosplit, što nije točno, jer upravo DIV ne ispunjava uvjete iz natječaja što ga je raspisala Vlada RH. Mijenjati sada, nakon što je natječaj završen, uvjete natječaja, značilo bi ništa drugo do pogodovanje potencijalnom kupcu, u ovom slučaju DIV-u, za kojeg i Vi očito navijate. Ako ne vjerujetet meni, pogledajte izjavu vlasnika DIV-a HTV-u kad je rekao da nije siguran da mu je program restrukturiranja usvojen.

Zatim ističete kako je EK odobrila Program restrukturiranja DIV-u, a ne znate ili zaboravljate kako je EK skinula zabranu ugovaranja brodova, a o programu se uopće nije izravno očitovala (pitajte gđu Olgicu Spevec, AZTN.)

Kad spominjete Nezavisni sindikat Brodosplit kao protivnika dolaska DIV-a, zaboravljate kako mi nikada nismo govorili protiv DIV-a, već smo samo inzistirali na poštivanju raspisanih uvjeta natječaja, a koje DIV niti može, a sad je i sljepcima razvidno, niti želi, ispuniti. Sve to sam Vam i u telefonskom razgovoru objasnio. Moram Vam napomenuti kako u slučaju stečaju prestaju važiti svi ugovori, pa Vaša tvrdnja kako uprava Brodosplita ne želi ugovarati brodove nego radije ide u stečaj, jednostavno nije istinita.

Stečaj s preustrojem kojeg spominjete, nikad u RH nije uspio, niti postoji u zakonskim odrednicama. Bilo bi dobro pročitati Zakon o stečaju. Uz to, stečaj Brodosplita je neprovediv, jer je kompletni Brodosplit i imovina na pomorskom dobru, a poslije odluka Vlade o otpisu dugova, i nije u poziciji za stečaj.

Vi tvrdite kako DIV nije kupac kojeg naš sindikat priželjkuje. Kako ćemo priželjkivati kupca koji ne ispunjava zakonske uvjete natječaja? Zato nas i čudi vaše očito navijanje. A ne spominjete kako DIV kao potencijalni kupac Brodosplita mora donijeti 255 milijuna eura i 10 novougovorenih brodova, te 40 posto vlastitog doprinosa, a da ne spominjem niz drugih obveza na koje ga tjera natječaj.

Žao nam je što se prije pisanja članaka o Brodosplitu niste bolje informirali o svemu iz više različitih i dobro informiranih izvora, jer biste tako zasigurno bolje informirali i svoje čitateljstvo, ako Vam je istina o nama bila u interesu.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplit, član NO-a Brodosplit i predsjednik Koordinacije brodograđevnih sindikata – HUS
Zvonko Šegvić

1,426
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Ocijenjeno 2 puta, Ocjena: 1/5)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!