tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split
25. Srpanj 2011. Vijesti

Odgovor Vijesniku

Sukladno Zakonu o medijima, molimo objavite naš odgovor na tekst objavljen 18. srpnja 2011. godine pod naslovom „Zakon je jasan i nedvosmislen“.

Kao prvo, Adria-Mar brodogradnja, nije brodogradilište nego konzalting firma, a jedina veza koju imaju s brodogradnjom je naziv te firme.

Još jednom vam moram reći, kako ne stoji da bilo tko u svijetu raspisuje natječaj za izgradnju brodova za vojnu industriju, pa tako to ne čini ni RH koja želi biti uređena i sigurna država. Očito je kako bi se
Adria-Mar rado pozivao na pravila EU kad mu to odgovara, a kad mu to ne ide u prilog, onda ništa.
Kao što znate, Zakon o javnoj nabavi je na snazi i morate ga poštovati čak i kad Vam to ne paše.
Čudno je kako ste bili sigurni da ćete u natječaju za gradnju brodova za obalnu stražu baš vi dobiti posao.

Kad govorite da tvrtke koje ne podmiruju obveze prema državi ne bi trebale dobivati poslove od države, ja vas podržavam, i poručujem vam kako biste i vi iz Adria-Mar brodogradnje trebali platiti brodove koje ste uzeli od Brodotrogira, tamo ih remontirali za libijsku ratnu mornaricu, a tu uslugu nikada niste platili Brodotrogiru, a brodove ste dobili po nalogu Ureda bivšeg predsjednika države RH.
Pa biste i vi najvjerojatnije bili u poziciji da svoje obveze prema državi ne možete izvršavati. Zato se čudim kako navodite da protiv vas nije pokrenut sudski spor od strane Brodotrogira, a sad će, nadam
se, konačno i biti kad ga prizivate.

Pišete kako ste vi bili jedini ponuđač za kupnju BSO-a u natječaju od 30. rujna 2010. godine, a kao da zaboravljate da je vaša ponuda i tada odbijena kao nevažeća, a baš sam ja osobno bio u Komisiji Vlade RH za ocjenu ponuda.

Vi postojite kao tvrtka od 2003., a Brodosplit od 1922. godine, što samo po sebi dovoljno govori.
Brodove koje je BSO gradio nećemo spominjati, jer bi cijeli broj Vjesnika bio premali za nabrojiti sve što je BSO tijekom svih ovih godina radio i gradio.

Predsjednik Koordinacije brodograđevnih sindikata HUS-a Zvonko Šegvić

U Splitu, 21. srpnja 2011. godine

899
Tagovi:
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!