tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Time se nastavlja dugogodišnja proizvodnja MAN-ovih dvotaktnih glavnih strojeva u Brodosplitu započeta još 1967. godine. Nastavkom licencnog ugovora Brodosplit-TDM potvrđuje dosadašnja prava proizvodnjedvotaktnih dizel motora te ih proširuje na cjelokupni program MAN-a, koji zauzimaju čak 82 posto svjetskog tržišta.

Također, tim se ugovorom, stupanjem Hrvatske u Europsku uniju, licencni teritorij Brodosplitovog proizvođača brodskih motora širi na cijelu Europu, navodi se u priopćenju.

Trenutačno se u Brodosplit-TDM-u proizvode motori od najmanjeg S35 ME motora snage 4350 kw do najvećeg K98 ME snage 84.280 kw, prvenstveno porivnih motora velikih teretnih brodova.

Danas potpisanim licencnim ugovorom omogućuje se i proizvodnja novih tipova razvijenih motora poput elektronskog MC-E motora, ali i svih onih koji će biti razvijeni tijekom trajanja licencnog ugovora.

Povoljnost novih tipova motora osobito je značajna kod dvotaktnih motora namijenjenih za stacionarna postrojenja, koja su također uključena ugovorom. Riječ je o motorima modificiranim za dizel-električne centrale koji mogu koristiti različite vrste pogonskog goriva.

829
Tagovi: ,
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!