tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Brodogradilište specijalnih objekata priprema se za izgradnju nedavno ugovorene putničke jahte za kompaniju “Laplaine Management” s Britanskih Djevičanskih Otoka.
Režu se limovi za putničku jahtu
U pogonu brodoobrade splitskog škvera počelo se s rezanjem limova i profila broda. Polaganje kobilice na navoz očekuje se tijekom studenoga.

Riječ je o projektu koji se znatno naslanja na izgled brodova iz serije malih kruzera koji su u razdoblju od 2006. do 2008. godine građeni za američkog brodara “Grand Circle Cruise Line”.

Podsjetimo, riječ je o brodovima “Athena”, “Arthemis” i “Arethusa”, koji se često mogu vidjeti u splitskoj Gradskoj luci. Ipak, prema željama naručitelja, novogradnja će imati puno luksuzniji interijer od spomenutih američkih kruzera.

Brod dužine 60 metara moći će na svoje tri palube, s dva velika luksuzno opremljena salona i pratećim javnim prostorima, na kraćim relacijama primiti do 70 putnika. Za vlasnika i VIP goste, o kojima će se brinuti 10 članova posade, predviđene su tri raskošne VIP kabine.

Premda cijena broda nije objavljena, procjenjuje se da je vrijednost broda oko 10 milijuna eura, a isporuka je predviđena za rujan sljedeće godine.

Ophodni brodovi tek nakon izbora
Zadnja primopredaja broda u BSO-u bila je u svibnju 2010., a bio je to trajekt “Jadran” za domaću “Jadroliniju”. Velike nade u BSO-u polažu i u projekt flote za Obalnu stražu. No, po svemu sudeći, a suprotno obećanjima iz Vlade RH i Ministarstva obrane, odluka o početku izgradnje prvog ophodnog broda očekuje se tek nakon parlamentarnih izbora.

1,771
Tagovi: ,
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

2 komentara na “Režu se limovi za putničku jahtu”

  1. dika says:

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=268142733232742&set=a.251193574927658.62467.100001110512836&type=1&theater točno je godinu dana je prošlo da se opet stara predmontaža ispraznila…i opet na čekanje…i opet gospodine šegviću od vas ni glasa…znam da radnici nisu mediji…nismo ni portali ni tv…nismo ni konferencija za tisak…ali ipak vi živite od nas…i imamo pravo znati vaš stav…mene zanima jer sam član vašeg sindikata…neke smo odgovore dobili od rukovidstva škvera…neke odgovore koje smo i mi otprilike znali…ali je ipak lijepo šta su primili grupu radnika na razgovor…a vi…

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!