tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

(Hina) – Žene Nezavisnog sindikata Brodosplita “Škveranke” zatražile su od Državnog odvjetništva, Sabora i Vlade Republike Hrvatske da se masovna silovanja počinjena tijekom agresije na Hrvatsku zakonom proglase ratnim zločinom.

U današnjem priopćenju “Škveranke” zahtijevaju da se zakonski priznaju logori za masovno silovanje u kojima su žene silovane zbog etničkog čišćenja i genocida, na temelju čega bi se omogućilo da se “to definira posebnim zakonom kao ratni zločin”.

“Škveranke” također zahtijevaju da se procesuiraju i kazne počinitelji zlodjela silovanja te da žene žrtve silovanja ostvare sva prava koja im pripadaju kao žrtvama ratnog zločina.

“Za vrijeme Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj u srpske koncentracijske logore odvedeno je 30.000 osoba, od toga 3000 žena i 500 djece. Teror zastrašivanja, mučenja, silovanja, premlaćivanja, masakriranja, ubijanja, sve su to prošle žene”, navode “Škveranke”.

Napominjući kako su žrtve “srbočetničkih silovanja” u Vukovaru nedavno progovorile o proživljenim strahotama, “Škveranke” postavljaju pitanja zašto predstavnici hrvatske vlasti i Državno odvjetništvo o tomu šute dok se počinitelji tih zlodjela šetaju slobodni i do kada ćemo svi biti nijemi i neodlučni.

“Škveranke” u priopćenju navode da svoje zahtjeve dostavljaju Saboru i Vladi RH te predsjedniku Republike.

3,055
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!