tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Vlada mora otputovati u Bruxelles i naći rješenje za brodogradnju

Nije vrijeme za privatizaciju škverova jer brodogradnja je u cijelom svijetu u krizi. Samoborski DIV nema ni potencijala ni mogućnosti da kupi Brodosplit.
Nažalost Bruxelles-u treba objasniti da su nas neki političari izdali

Splitski škverani s nestrpljenjem čekaju što će nova Vlada učiniti glede teškog stanja brodogradnje, poglavito uvjeta po kojem će Hrvatska morati vratiti sve subvencije dane škverovima ako ih do ulaska u Europsku uniju ne privatiziramo.
– Definitivno sada svi znaju da samoborski DIV nema ni potencijala ni mogućnosti da kupi Brodosplit i kako je brodogradnja u cijelom svijetu u krizi. Priča s DIV-om je zapravo jedan veliki blef. Jer riječ je o tvrtki velikog i pompoznog imena iza kojeg ne stoji ništa, samo proizvodnja vijaka – ističe Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita.
Mišljenja je da bi predstavnici Vlade trebali što prije otputovati u Bruxelles, razgovarati o stanju u brodogradnji i pronaći za nas kvalitetno rješenje.
– Ono što je ranija vlast potpisala u Bruxellesu je izdaja – tvrdi Šegvić napominjući da nije vrijeme za privatizaciju i kako je u biti moguća likvidacija naših brodogradilišta.
– Kako se ništa u tom pravcu ne događa, očito je da je država protiv brodogradnje! Građani su glasovali za promjenu vlasti s kojom su bili nezadovoljni, a ovi izgleda nastavljaju istim putem – kaže sindikalni čelnik ogorčen statusom quo.
Škverovi nemaju posla, knjige narudžbi iznimno su “tanke”.
– Što je s najavama gradnje brodova za nacionalnog brodara, Jadroliniju? Što je s obećanjima da ćemo graditi brodove za Obalnu stražu i Hrvatsku ratnu mornaricu – pita Šegvić. Pribojava se da će se plovila naručivati u stranim brodogradilištima.
Škverani drže da Vlada mora pod hitno sjesti i s upravama brodogradilišta, ali i sindikatima. Jer, teško je očekivati da će u vrijeme krize u cijelom svijetu privatni kapital ući u hrvatsku brodogradnju.
Zvonko Šegvić naglašava da bez obzira na sve brodograditelji neće posustati te kako neće dopustiti da se škverovi ugase.
– Nismo mi ničija kanta za napucavanje. Varaju se oni koji misle da će sprovod škvera trajati jedan dan – poručuje sindikalni čelnik najbrojnijeg sindikata u Brodosplitu.

1,124
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Ocijenjeno 1 puta, Ocjena: 5/5)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!