tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Tomislav Derbeljak optužen da je oštetio državu za više od 3 milijuna kuna

Policijska uprava Šibensko-kninska podnijet će kaznenu prijavu protiv vlasnika tvrtke DIV iz Samobora Tomislava Debeljaka osumnjičenog da je zlouporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju tvrtke u Kninu oštetio državu za 3 milijuna kuna. Osim tog kaznenog djela osumnjičen je za krivotvorenje službene isprave.

Kako neslužbeno doznajemo prijava nije povezana s tvrtkom DIV nego s jednom od dvije sestrinske DIV-ove tvrtke u Kninu, Proizvodno trgovačkim obrtom Krka Knin te Krka plastikom d.o.o.

Iz Policijske uprave Šibensko-kninske su izvijestili kako su utvrdili da je Debeljak u svojstvu odgovorne osobe tvrtke u Kninu, u razdoblju od 1. siječnja 2007. godine do 31. prosinca 2009. godine, u namjeri stjecanja znatne protupravne imovinske koristi u tvrtci, temeljem krivotvorenih putnih i drugih naloga, lažno prikazivao plaće zaposlenika na način da je dio plaće predstavljao kao putne ili terenske dodatke na koje se ne obračunavaju i ne plaćaju porezi i doprinosi. Na osnovu ovakvih krivotvorenih isprava, kažu u Policijskoj upravi, osumnjičeni je umanjivao mjesečne obveze plaćanja poreza i doprinosa, na koji način je oštetio proračun Republike Hrvatske za iznos od najmanje 3 092 243.89 kuna.

Protiv Tomislava Debeljaka će Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu biti podnijeta kaznena prijava za kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i kaznena djela krivotvorenja službene isprave, a protiv tvrtke iz Knina za kaznena djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju.

1,190
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Ocijenjeno 14 puta, Ocjena: 2/5)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!