tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Prema sindikatima, ništa se u ovoj državi ne bi radilo’, zaključio je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u srijedu navečer, a već u četvrtak ujutro jednog od istaknutih sindikalista Brodosplita imenovao je u Nadzorni odbor tvrtke

Rad splitskog škvera nadzirat će šef manjinskog sindikata, koji okuplja tek 10 do 15 posto članova, no koji se za razliku od većinskoga nije usprotivio prodaji tvrtke samoborskom DIV-u.
Krinka je pala
Povjerenik Sindikata metalaca Joško Franić našao se na popisu šest novih članova škverskog NO-a koje je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Vlada. Među ostalima su neki bivši radnici splitskog brodogradilišta, ali i bivši općinski državni odvjetnik u Splitu, danas odvjetnik Nediljko Ivančević.

Franićevo imenovanje izazvalo je poprilično čuđenje, pa i zlurade komentare u Splitu, poput onoga da je ‘sada jasno zašto nije protiv prodaje DIV-u’. Njegov kolega sindikalist, predsjednik većinskog Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić, nije želio komentirati slučaj.

Šegvić je, inače, prije tri godine upravo Franića pobijedio na izborima za člana NO-a u ime radnika – rezultat glasovanja na Radničkom vijeću bio je 10:3. Njegov mandat istječe za nekoliko mjeseci.

2,168
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

5 komentara na “Krinka je pala: Koga će Franić zastupati, radnike ili Vladu!”

 1. metla says:

  ante siniša i blažu,njegovo članstvo će o njemu kazat svoje.apeliram na vas ,da proširite priću o našem škveru odnosno o njegovom opstojnosti. sluganska vlada lijepe naše svim građanima HRVATSKE radi o glavi .ne smijemo pristati na kolonijalni status lijepe naše.dignimo se svi skupa protiv neo liberalnog kapitalizma.neka nam uskrs bude putokaz kako se bori protiv kapitala.pokažimo slugama brisela da ,smo u stanju naše živote organizirati i bez njih.

 2. ante1starcevic says:

  Dragičević je izjavio da je vlada konačno krenula s mrtve točke — dan nakon što su Kraljevicu bacili u stečaj — prava izjava pravog sindikalca

  Joško Franiću – srami se izdajniče škverana – nema se tu što puno komentirati

 3. sinisa kalpic says:

  krepa on i ko ga je doveja

 4. blaz.komadina says:

  IZDAJICA sindikalni

  i u Rijeci su metalci izdajice koji su proglašavali Končara spasiteljem

 5. metla says:

  poštovani škverani i, svi kojima je do prave istine stalo.spodoba koja je u stvari slućaj za psihijatra i,koja je izigrala sve moguće dogovore nezavisnim iradnićkim sindikatom predložena je u nadzorni odbor.poštujem sve ćlanove sindikata metalaca jer većina njih su poštenii časni ljudi.moraju se sramiti zbog psihićkog bolesnika.sada je valjda svima jasno da su on i,njegov predsijednik SUPER HIK DRAGIĆEVIĆcijelo vrijemedogovarali sa bahatijem i.debeljekom.kao nagradu za poslušnost dobio je poklonjno mijesto u nsdzornom odboru.prestrašno je izdati interese radnika za ovako nešto. sljepci progledajte i raskrinkajte ove jebivjetre.

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!