tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

izvor: Večernji list
Općinsko državno odvjetništvo u Kninu podiglo je protiv Tomislava Debeljaka (37), vlasnika samoborske tvrtke DIV i kupca splitskog Brodosplita,optužnicu za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i štetu u državnom proračunu od gotovo 3,6 milijuna kuna.
DORH: Debeljak proračunu nanio štetu od 3,6 milijuna kuna
Prema priopćenju DORH-a,Tomislava Debeljaka tereti se da od 31. siječnja 2007. do 31. prosinca 2009. radnicima nije isplaćivao poreze i doprinose. Iako su samoborskog gospodarstvenika mediji, a potom i sindikat u splitskom škveru, još prije godinu dana prozivali za preprodaju vijaka iz Kine te za krivotvorenje putnih naloga u pogonu u Kninu, koji je DIV otkupio od bivše tvornice TVIK, te na taj način oštetio državu za najmanje tri milijuna kuna, Debeljak je sve optužbe zanijekao i poručio da je policija bila nekoliko puta u njegovim pogonima, ali da nikakve nepravilnosti nisu nikada dokazane.

Unatoč protivljnju radnika i sindikata, Vlada je potkraj ožujka ipak prihvatila Debeljakovu ponudu za Brodosplit, a na sljedećoj sjednici trebala bi biti predstavljena konačna verzija kupoprodajnog ugovora, a potom i odobrenje ugovora. Do kraja srpnja Brodosplit bi trebao postati privatna tvrtka. Što će se sada, kada budući vlasnik ima optužnicu na vratu, reći u Banskim dvorima, znat će se vjerojatno već u četvrtak.

1,516
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

2 komentara na “DORH: Debeljak proračunu nanio štetu od 3,6 milijuna kuna”

  1. dika says:

    istina…optužnica je podignuta….ali ovaj gospodin nije osuđen…iako ne tvrdim da neće…mislim da nije na nama da špekuliramo…mene više zanima jedno…ima li ugovorenih poslova….kada će startati proizvodnja…čitam u jednom članku gdje dopredsjednik NSB-a matošić govori da se puni knjiga naruđbi…da nam ne treba DIV….bilo bi lijepo da je to istina,,,jer ruku na srce neće se plača primati na ovaj način beskonačno…iako treba odati priznanje rukovodstvu što i primamo plače…ako propadne privatizacija hoče li se provesti sistem radničkog dioničarstva…ali sve je to uzaludno ako se ne ugovore novi poslovi da se uposli prizvodnja….škver je ipak proizvodna firma gdje se nešto gradi…

  2. metla says:

    po sto puta ponavljam pitanje zašto sada”IZ MATERIJALA KOJE POSJEDUJE NEZAVISNI SINDIKAT TA PRIJAVA se obrađuje više od jedne godine.sad mi pada perverzna misao ,a ona glasi otprilike ovako…vlada republike hrvatske je na mjerno tek sad aktivirala ovu prijavu pa bi poruka glsila ako ne pristanete na diva onda idete ustećaj.ucjena je nešto što možda najviše mrzim.linić se jako potrudio za svoje, mi u dalmaciji oćito je nemamo i nikad nismo imalinikoga da udre šakom u stol i odbrani škver.onom živom mrtvacu baji je dok je bio u oporbi bilo najvažnijepitati di su milioni.apsurdno ali po meni i istinito dok je sanader bio na vlasti nitko nije smio pljucat po škveru.

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!