tel 021/382 090

Priopćenje za javnost

Predsjedniku i svim članovima Vlade RH

Poštovani

U četvrtak 19.07.2012 na sjednici Vlade bit će prezentiran ugovor za kupnju Brodosplita od strane DIV-a. Morate znati, iako smo upozoravali i iako je predstojnik Vašeg ureda nakon toga dopisom upozoravao potpredsjednika Čačića da aktivira rad povjerenstva za praćenje postupka privatizacije Brodosplita ,to se nije dogodilo. Dakle povjerenstvo nema pojma što u ugovoru piše. U međuvremenu se pojavila nova okolnost jer je protiv gospodina Debeljaka podnesena optužnica. Bilo bi smiješno da nije žalosno kako se gospodin Linić pred kamerama došaptava sa gospodinom Čačićem i kako gospodin Čačić nakon toga kaže da nije podignuta optužnica protiv DIV-a nego protiv nekog drugog, to govori o tome koliko je PPVRH gospodin Čačić upoznat sa cijelom situacijom.

Navedena tvrtka je u vlasništvu gospodina Debeljaka ,a optužnica je podignuta protiv njega kao vlasnika i protiv tvrtke , što je lako provjeriti. Pa zar je onda važno ime tvrtke ili tko je vlasnik. Predlažemo da Vam za sjednicu vlade DORH dostavi samu optužnicu pa je pročitajte prije nego donesete odluku.

U medijima se ova stvar želi prikazati kao dugovanje za neplaćene doprinose, a ovdje se radi o krivotvorenju službenih dokumenta s ciljem stjecanja protupravne koristi na štetu državnog proračuna, jer u protivnom DORH ne bi ni podigao optužnicu. U medijima se čak spominje i nekakvo reprogramiranje . Po ovome ispada da mu sad kad su ga uhvatili treba omogućiti da obročno plati što je izbjegao platiti. To je isto kao da opljačkate banku, poslije vas uhvate i onda vam ponude da novac koji ste ukrali obročno vratite. Na ovaj način šalje se poruka javnosti da je kriminal isplativ , što više i poželjan. Naša je sugestija da pri donošenju odluke dobro promislite kako će je protumačiti EU,a pogotovo sada kad smo pohvaljeni za uspješnu u borbu s korupcijom. Također razmislite i o tome da bi po isteku Žalbenog roka po ovoj optužnici, a uzimajući u obzir težinu djela , gospodin Debeljak mogao biti i pritvoren. U tom slučaju škver bi ostao bez „gazde“, a mi se našli na vjetrometini.

OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Ocijenjeno 1 puta, Ocjena: 5/5)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!