tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Hrvatska brodogradnja ušla je u EU prije same Hrvatske jer su, u skladu s dodatkom Ugovoru o pristupanju Hrvatske EU-u, odobrenje i nadzor daljnjeg restrukturiranja i privatizacije Brodosplita, Brodotrogira i 3. maja odsad u nadležnosti EK-a, poručuju iz AZTN-a.

EK je 16. kolovoza prihvatio izmjene plana restrukturiranja splitskog škvera, koje mu je dostavilo Ministarstvo gospodarstva, nakon čega je 30. kolovoza AZTN odlučio obustaviti postupak davanja prethodne suglasnosti na program restrukturiranja Brodosplita.

Uskoro će uslijediti i izmjene programa restrukturiranja za trogirsko i riječko brodogradilište, no AZTN tu više neće imati nikakvu ulogu osim konzultativne, a odluke će donositi Vlada i EK. Sve dopune i dodatke o restrukturiranju i privatizaciji brodogradilišta bit će objavljeni u Službenom glasniku EU-a na engleskom jeziku, te na web stranici EK-a.

Nakon ulaska Hrvatske u EU ovlasti AZTN-a u kontroli ponašanja poduzetnika na tržištu će jačati, a AZTN će zajedno sa sličnim agencijama ostalih zemalja članica postati dijelom europskog sustava zaštite tržišnog natjecanja. Iz AZTN-a stoga upozoravaju hrvatske poduzetnike da se već sad moraju ponašati sukladno EU-ovim pravilima o državnim potporama, jer bi u protivnom mogli snositi financijske posljedice.

2,583
Tagovi:
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

35 komentara na “Brodogradnju preuzima Bruxelles”

 1. dika says:

  Škveranke podržale škverske kuharice
  Radnice tvrtke “Ugostiteljski servis“ u vlasništvu poduzetnika Vlade Sanadera zadnju plaću primile su u prosincu 2011. godine.
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=417162615016655&set=a.417162421683341.107970.382112688521648&type=1&theater
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=417162655016651&set=a.417162421683341.107970.382112688521648&type=1&theater
  …bija sam danas sa škverskim sestrama (naravno preko marende) i stvarno sam se nakon što sam čuja priču iznenadija tolikom bešćutnošću njihovog gazde ali se i zapitao gdje je tu pravda i pravo…i znam da tim gospođama slijedi bitka za te zarađene plače ali svi smo svjesni kako to ide…devet mjeseci ne primiti plaču je strašno iako več viđeno u našoj socijalnoj i pravnoj državi i tim gospođama je potrebna pomoć svih nas jer neke od tih gospođa mogu biti i naše supruge majke sestre i slično…i ovo su trenuci kada treba biti solidaran u djelu a ne samo na jeziku….i evo mooj jedan konkretan prijedlog : na slijedečoj plači putem obustave neka se odbije 10 kuna svakom zaposlenom škvera te se dobivena sredstva direktno uplate na račun zaposlenih u toj firmi a njih ima 12-13…ja znam da te radnice nisu zaposlene u brodosplitu ali one već odavno rade u škveru…i ne vjerujem da bi postojao netko da bi bio protiv toga ali ako netko ne želi da mu se odbije taj novac neka jednostavno to kaže u računovodstvu i neče mu se odbiti…. pozivam i škverske sindikate da i oni se uključe svojim uplatama….. ima jedna stvar a koju ću spomenuti a nije napad na nikoga ali zaslužuje da se spomene….sve zaposlenice “ugostiteljskog servisa” su i članice nezavisnog sindikata i ne mogu da se ne zapitam zašto se nije mnogo ranije reagiralo…zašto se dopustilo da prođe ovoliko vremena….isto tako ne mogu razumjeti da sve cateringe u škveru a zadnji je bila kad je bila promopredaja jahte radila ista ova firma koja ne daje plaču svojim zaposlenicama i zaposlenicima…..smatram da je to velika pogreška onih koji su za to bili odgovorni za to i na kraju jedino me strah da odgovorni ili nebi odgovorili na ovaj prijedlog ili da nebi dali neki odgovor u stilu nije “pravno” moguće to napraviti…ne vjerujem u takav odgovor jer ako se pravno može nekome ne davati zarađenu plaču kako onda bi bilo pravno nemoguče pomoći….sve ovo napisano ću u istom obliku poslati sindikatima i upravi…i čekati brzi odgovor…naravno sve odgovore ću rado podijeliti ovdje sa vama…a vi će te ih pročitati ili ne…vaš izbor…
  i opće me ne zanima hoče li tko komentirati da sam škverski tribun….da je ovo samopromocija…da sam igrač ovi ili oni…najbitnije je da se tim jadnim ženama pomogne….

 2. dardin says:

  šta se svađate?
  nema nam spasa ni ovako ni onako.
  previše nam je firma korumpirana i prenapuhana.
  Viška neradnika ima na svakom koraku,a tako je uostalom u svakoj firmi pod državnim jaslima.
  Ako dođe taj Debeljak možemo se samo nadati,kažem “samo” da bi firma mogla stati na noge.
  Ljudi činjenica je ta da je Debeljak jedini izlaz za Brodosplit.ALTERNATIVE NEMA-LIKVIDACIJA.
  Zato što poručiti svima nama osim “neka nam Bog pomogne”.
  Po meni on bi se treba riješit svih novih “stanovnika škvera” koji su po kojekakvim osnovama zadnjih 5 godina dovedeni u škver.
  A isto tako i onih koji imaju uvjete za mirovinu.
  Ono što bi ostalo moglo bi biti dobro ako se u plaće ne bi diralo u što sumnjam da neće.I to bi mu mogla bit velika greška.Ali zašto i ne bi dira kad je on tako mali igrač da bi mogli biti sretni ako plaću budemo i primali.

  Ja mislim kad bi on kopira način rada ka u Koreji (ne mislim tehnološki već na to kako “zadovoljni radnici” rade)neće bit problema sa radnicima.Jer zadovoljni radnik ne treba Njemačku ako vidi da je gazda pošten prema radniku.Nerad treba kaznit radnika po džepu.

  Znači adekvatno plaći treba biti i odnos radnika prema poslu.Bitno je da pravi radnik ne gleda dok radi puste jebivjetre koji beru lovu smijajuči se sa pič.kama dok se on grči u dvodnu i oplati.Mater im j.ebem neradničku.

  Zato Debeljak riješi ovu gamad koja po cile dane masturbiraju za kompjuterima i copy paste u SPIK-u puste nacrte sa greškama.Kaka nam je bila prva Elka -takva je bila i deseta.I tako redom.

  A o inspektorima šta reč.Da nisi i ti dika jedan od onih koji po cile dane miri nešto po poligonu?

  Ti u žutim trlišima su kao igla u oči svim radnicima.

 3. sedma od devet says:

  pa je li ovaj naš premijer normalan: “U Hrvatskoj se često čuju gusle, a onda pucaju kubure. Tamo gdje je tamburica, tamo je mirno, umjereno”, zaključio je Milanović…KOJI BIN LADEN…HRVATI SU OPASNIJI…KOMA
  http://www.jutarnji.hr/milanovic-hrvatima-u-pittsburgu—u-hrvatskoj-se-cesto-cuju-gusle–a-onda-pucaju-kubure-/1056596/

 4. dika says:

  http://www.ezadar.hr/clanak/vaznost-komunikacije-u-organizaciji
  …odličan članak…lagan i razumljiv svakome…ovo bi trebao biti “molitvenik” svakome tko je nadređen barem jednom zaposleniku….

 5. dika says:

  dobro si me skužija brate metla…nikad nisam ni sumnja da će me netko skužit…pozdrav brate ali mislim da režiš na krivoga <3

 6. metla says:

  slušaj me dobro lave! ti nemaš ukupno godina koliko ja imam rada na navozu ustaroj i novoj predmontaži pa ešto malo na opremnoj obali. sram te bilo misliš ako imaš obućen trliš da si radnik.kriješ se iza časnog zvanja radnik.skužija sam te ko si izato sam alergićan na takve koji se kriju iza onih pravih .

 7. dika says:

  …uf što si se metla propeja na zadnje noge…a vidiš,,,ja vjerujem da sam u ova 4 dana rada u škveru napravija posla nego ti u večini svog radnog vjeka….jer takvih mudraca koliko hočeš…lagano šetnjica i ruke na leđa…i prosipat pamet…nikad lakša kuna zarađena…a “oni” neka umiru po sekcijama ili navozu…ti laganini do mirovine…i za razliku od tebe ja se ponosim što sam radnik i imam veču stručnu spremu od tebe a puno sam lijepši inteligentniji veseliji simpatičniji i draži ljudima od tebe…a to je vjerovatno ono što te frustrira…i brate metla nikad mi nije bio cilj da se svađam sa nikim ovdje…i nikad nikoga nisam uvrijedio…ali to je poznato kod vas takvih da u nedostatku argumenata počmete blatiti vrijeđati ili podmećati…i na kraju brate metla ja svoj kruh zarađujem časno i pošteno za razliku od tebe…i svaku svoju zaređenu kunu sa pošteno i krvavo zaradio…i ne zarađujem ga samo za sebe nego i za tebe…a koliko znam cijela je proizvodnja bila na čekanju…znači ti ne spadaš u tu kategoriju…vjerovatno nisi ni inžinjer ni proektant niti ugovaraš poslove niti jedno drugo zanimanje blisko vezano za brodogradnju…zato brate metla suzdrži se pljucanja po drugima jer nisi tome dorastao ni kao radnik ni kao čovjek ni kao netko bitan za brodogradnju…

 8. sedma od devet says:

  dika ti si potpuno falia. NIJE ŠKVER VAS RADNIKA, ŠKVER JE BIO SANADEROV, A SADA MILANOVIĆEV – VLADIN. šta god oni odluče, a odlučili su – nitko od vas škverana pojedinačno neće moći ništa. tvoji interesi, kao i interesi svih vas škverana, nikoga nego vas zanimaju. eto to ti je ta jednostavna matematika: 2+2=4. i da se vratimo na početak: POLITIKA I SAMO POLITIKA KROJI SUDBINU HRVATSKE BRODOGRADNJE.

 9. metla says:

  da pokušam odgovoriti ovom mudrijašu koji prića o postotcima i donosi debilne zakljućke.sve države koje spominje direktno subvencioniraju svoju brodogradnju.pametne države se ne odriću brodogradnje. oćito puno sluša čaćića i ostale karikature u obliku ministara.brodogradilište split u posljedne3 godine nije primilo niti lipe subvencija.

 10. metla says:

  mislija je naš dika sebe prometnit u radnićkog tribuna.sada odjedanput nije za smjene nego bi on malo sa stranepodbada i nebi se tija nigdi angažirati.skala je gaće “gospodinu “debeljaku .zabrinut je za stanje u škveru a dok je leža doma i prima novce nije baš bija zabrinut za budućnost škvera. radnici u trogiru na čekanju primaju 2600kn.a moj dika najmanje 5000kn.sada ti isti traže isplatu regresa.sebićnost na vrhuncu.

 11. dika says:

  sedma…malo smanji doživljaje…iako žene kažu da imam lijepu guzu ja sam nevin što se tiče nje…i nikad nitko mi tu nevinost neče oduzeti…previše sam ponosan i čist da bi spušao gače bilo kome…ali vidim da si promašila temu…ja nikad nisam ni postavljao rukovodstva niti je moje da ih smjenjujem niti mi je to ikad bija cilj…ni njih ni čelnike sindikata…niti prodajem škver niti me nitko za to nije ni pitao…još jednom a valjda će se napokon shvatiti…škver je naš…od svih zaposlenika…i svatko radi svoj posao i zato je plačen…i radnici nisu zaraženi da se netko iz uprave i sindikata spusti među nas i kaže nam ono što nas zanima…jer mi živimo od škvera i životno smo zainteresirani da i dalje u njemu radimo i zarađujemo svoje plače i da se s nama ljudski postupa…ništa više ni ništa manje…pa ostao škver u ovakvom obliku ili nekakvom drugom…i to da nam se obrati direktno…ne preko predstavnika ni izaslanika…jer radnici gredelja su isto vjerovali svjoj upravi i sindikatima i što su dobili…radne knjižice…i sad ti spominješ i čačića i milanoviča i kosoricu ili sanadera…radnici su završili na ulici…a jesu li to zaslužili…vjerovatno nisu…oni su samo htjeli raditi i od svog rada živjeti…ništa više…i prestani više mi stavljati ili etiketirati neke stvari i ti i bilo tko drugi ono što nema veze samnom…

 12. sedma od devet says:

  e i da – lako ti je pametovati kad si ti ipak na državnim jaslama. znaj, da ti glavni nije takvi kakvi je, davno vi ne bi dobili plaće – po sanaderićima i milanovićevima odavno bi se znala vaša budućnost – konačni kraj. onda vam ni sindikati niti takvi pojedinci kao ti ne bi pomogli da “visoko dignete gaće”. dao bi ti guze svima….kao što je sada daješ g.DIV-u

 13. sedma od devet says:

  eto tebe heroja koji se bori NE za opstanak škvera nego hebenih 1000 kuna regresa – iako si VJEROJATNO bio na čekanju duljem od 6 mjeseci. ma imaš li ti uopće pravo na regres s obzirom da si ipak doma odmarao veći dio godine?!
  skidanje gaća…ha ha…šta želiš reći: da su radnice Uzora spustile gaće, radnice Dalmatinke i radnici Jadrankamena…ma gdje ti živiš…pričaš mi ti i takvi o 90-tima kada su ljudi na isti način “privatizacije po hrvatski” ostajali bez posla i plaća po nekoliko godina…sami su za to krivi??? gdje si ti i takvih bili u vremenima o kojima pričaš? sad radiš nerede kako bi Debeljaku omogućio da sve vas škverane ocrni i prikaže kao debelokožce koji brinu samo za svoje dupe i svojih hebenih 1000 kuna regresa – ne plaće, nego regresa…alo?????

 14. dika says:

  a sedma od devet…malo sam se prevarija što se tiče tebe…jeli moram biti zahvalan što dobivam plaču…ili sam morao dobiti otkaz zato jer netko nije napravio ono za što je plačen tj.nije ugovorija nove poslove..i onda ću ja ili moja brača dobiti otkaz radi toga…ja trebam slavit rukovodstvo škvera zato jer imam plaču…a oni su plačeni da mi osiguraju posao i plaču…i to kako plačeni…svi vrhunski stručnjaci u škveru…i sad im moram dignuti spomenik…problem tvoj sedma od devet je što takvi kao ti odmah spuštaju gače..takvi su nam političari kad idu u europu…takvi su nam menađeri u hrvatskoj…ali takvi su i obični ljudi postali…a jesi li se zapitala mudrice odakle taj novac…dali je taj novac bio određen za nešto drugo…svi vrhunski menađeri u škveru…a škver nikad gore ne stoji…svi sve znaju a svi čekaju da se nešto dogodi a ni sami ne znaju što…i jebu ljude po radionama…i puštaju svoje pse od poslovođa da reže na one koji im plaču zarađuju…svi šetači su i dalje šetači…ništa nikad nisu ni radili a tako su nastavili i sada…oni čak nisu ni išli na čekanje…danas opet čitam članak na portalu dalmacijanews…i šegvić i zamjenik mu imaju vremena za medije…za spustit se među radnike nemaju vremena ni volje…i sedma od devet…ako radiš a ne primaš plaču to je tvoj problem…jesi li se provala izboriti za tu plaču…na bilo kakav način…nisi…jer ste vi beskičmenjaci…zato nam i je tako kako je.., postojali su ljudi devedesetih godina koji su imali i muda i kičmu a sad se sve to upropastilo…

 15. sedma od devet says:

  škverani – ne gubite živce. ne lijepite se na provokacije onih koji vam ne žele dobro. posvađat će vas i eto nereda. ohladite glave…budite mudri u vremenima koje slijede. nikome od vas bune jednih protiv drugih ne nose dobro. samo zajedništvo vas može spasiti….dika, ne gubi živce, ali tvoj poziv nije po regulama – morao si to znati… i znaš, drugi radnici u ovoj državi za čekanja primaju minimalac, a ne plaću radnog mjesta bez raznih dodataka. i to je puno – ipak su vam plaće isplaćivane redovno – a i to je netko (poslodavac) osigurao. stoga i ja bi za direktora tog vašeg kovača…a ne….ovog mog…imamo i mi kolektivni i poslodavac obavezu – ali priča nije tako sretna kao vaša – stoga dika, tražio si kruha svrh pogače…

 16. dika says:

  …i da razjasnimo neke priče koje kruže…plakate sam ljepio preko marende…znači nije patila proizvodnja ni jednog trenutka…ovo okupljanje je tebalo biti preko marenda da ne pati proizvodnja…i znam da sam bija puno na čekanju ali ne zbog toga što nisam radnik nego zbog toga što me baš šefovi ne vole…drag sam ja njima ali me ne vole valjda u svojoj brigadi da nebi “talasao”….i smatram da ovo nije sjeverna koreja i da svatko ima pravo izreči ono što misli…valjda…i ako je demokracija i svako je podložan kritici ne vidim razlog da se nebi kritizirao bilo tko iz škvera…

 17. dika says:

  neka je veselo…prvo…ne zanima me sindikati ni smjene…niti sam ikoga u ovih 12 godina birao niti me ne zanima ni smjenjivanje…drugo…opće ne želim postati sindikalac…niti volje niti aspiracija na to “počasno” mjesto…tu ste se uzgovorili malo bez da ste opće išta suvislo rekli…naručito ti brate metla…ne moramo se slagati…i znam da se regres može isplatiti da kraja kalendarske godine…i ne mislim da će mi debeljak isplatiti regres…ustvari nije me briga tko će ga isplatiti..neka se isplati…ali je vrlo izgledno da se neče isplatiti…ja sam jednostavno samo htio da nam se kaže direktno što je sa regresom…odgovorni…a to je uprava i sindikati…samo to…ništa drugo…ali izgleda da je to neki smrtni grijeh pitati i danas me je direktor predmontaže od sutra poslao kuči na čekanje…da je to stav rukovodstva…kojeg nije mi rekao…svejedno…a zašto me poslalo…zato jer sam pitao regres…i tko je jednog običnog varioca poslao na čekanje…jebivjetri sa menađerskom plačom i sa puno “masla na glavi”jer se jedan radnik iz proizvodnje drznio nešto pitati…ali je bija problem da su se spustili i došli sutra preko marende i rekli radnicima što je sa tim regresom što se događa sa škverom i što misle kakva nas budučnost očekuje….postoji ta stranica škveranka gdje se debeljak povremeno javi…tisuću puta sam pozvao i sindikate i rukovodstvo neka se i oni jave…neka kažu što misle…ali ipak za to treba imati muda…i stotinu sam puta napisao da je škveranka otvorena za sve i da je totalno neutralna što se tiče vlasništva škvera jer ja ne prodajem niti ne kupujem škver…mene zanima samo rad plača i da se ljudski ponašaju prema meni…ništa drugo…i brate metla…meni je debeljak obečao isto što i tebi…znači ništa…ali svako ima pravo reči svoje mišljenje pa bio on debeljak ili kovač ili šegvić…i sad kad si spomenija 41′ jeli ovo što me poslalo na čekanje zbog mog govora gore nego 41′…sreća pa me neče streljati…i na kraju draga gospodo…ja sam svoj…čist i pošten…i reču uvjek ono što je istina i što svako zna a nema hrabrosti reči…jer draga gospodo da se u škveru radilo čisto i pošteno nebi imali ovolike dugove…nebi se nabrajale silne afere i sudski progoni…i sigurno nebi sada razgovarali o privatizaciji niti se spominjao debeljak…i ne znam gospodine šegviću imate li i vi udjela u tome što me danas poslalo na čekanje ali ako nemate očekujem od vas da stanete u obranu svog člana od prvog dana zaposlenja u škveru…a ako imate…ponavljam AKO IMATE onda ste nula od čovjeka i nula od sindikalca….

 18. sedma od devet says:

  ma gle gle…javio se jedan čačićevac: ti i on i takvi kao vi pričate o škveranima i radu?! pa tko je to napravio sve brodove do sada – takvih kao vi 4?! biž biž na vladin fejs…

 19. jeremax says:

  Pardon-troje vas je .Taman 3 promila (svaki).

 20. jeremax says:

  Ovo 10-30% mislim provizije

 21. jeremax says:

  Od 3.500 škverana,par tisuća kooperanata i desetak tisuća kod vaših dobavljača našla se vas dva pa u kupe,pa u špade ……
  Tako je možda samo kad ste na čekanju.
  Ili možda griješim ? Dva rade a osam gleda-produktivnost 20 %. Plaća 100% (i više) pa i regres itd.Da one od referenta naviše (10-30%) i ne spominjem.
  I tako više od desetljeća.E toga stvarno nigdje nisam vidio u brodogradnji-od Njemačke,Turske,Koreje,Kine…
  Evala

 22. sedma od devet says:

  ej metla, dika misli da će mu Debeljak isplatiti regres?! ha ha ha. neće dobiti ni plaću….ali šta ćemo, čovjek želi promjene. i mi smo htjeli, pa gdje smo došli. nije svaka promjena dobra…ili?

 23. metla says:

  pokušavam naćipravi izraz za ovo šta dika nabacuje .
  pada mi napamet izraz BRLJOTINE.BUCAŠ NAPAMET!PROĆITAJ KOLEKTIVNI SPORAZUM.POSLODAVAC se je obavezao isplatiti novac do kraja kalendarske godine ako ima novca.nije ti ovo 41.lave.nelegalno pokušavaš sazivati skupove .kad si toliko nezadovoljan radom sindikata zašto ne tražiš prijem kod direktora nato imaš pravo.LAVE ŠTA TI JE DEBELJAK OBEĆA IZAĐI IZ BUSIJE BIT ĆEŠ MI DRAŽI IAKO SE STOBOM U PUNO TOGA NE SLŽEM.

 24. sedma od devet says:

  ma tko normalan vjeruje ovom Debeljakovom manifestu?! novi mesija… ha ha ha. nego, hoće li ti sindikati napokon izraditi jednostavnu tablicu i prikazati što Debeljak kupnjom, a što država i radnici prodajom, dobivaju. čudna matematika. i tata bi sine….ha ha. čini se da ustvari niti EU ne želi Debeljaka za vlasnika – ne zbog njega osobno, nego njega kao kriminalca. teško je donijeti odluke, a? tik tak, tik tak, tik tak, tik tak …boooommmmmmm

 25. dika says:

  je…u prevu si sedma od devet…bez obzira što ostali građani lijepe naše misle i druge su firme gubitaši podjelili regrese…ali problem je komunikacije između radnika sa jedne strane i rukovodstva i sindikata s druge strane…više ne znaš tko je tko…tko štiti kolektivni ugovor…istina je da smo bili na čekanju…večina proizvodnje…ali ne našom krivicom…dali smo trebali dobiti otkaze…a tko će ih podijeliti…svi veliki mislioci i stručnjaci a navozi prazni…svi se bahate bez pokriča…i onda čitaš i s druge strane što se piše i postavlja se pitanje tko je ovdje lud….sad kad smo došli pred zid ne može se vratiti vrijeme…a jedan dio zaposlenika škvera je okrenio lijepu svotu novca…i jeli tko zbog toga odgovarao…i jebeš sve njih i njihove planove stručnosti i nedodirljivosti ako se škver zatvori a mi ostanemo na ulici…i sad se postavlja pitanje a tko će pokrenuti otpor prema svim mogučim negativnim scenarijima…možda pozeri iz sindikata sa svojim presicama…ili rukovodstvo sa svojim menađerskim ugovorima…i u krajnjoj liniji za koga da se prosvjeduje…da ostane isto…nema više ovakvog sistema rada ni upravljanja…i sad ću ti kopirati što je debeljak rekao na stranicama Škveranke…pa sad mirno spavajmo…sve skupa je strašno…sve skupa je strašno….i kome vjerovati…
  Što se sad događa, ni glasa od Vlade ni od DIV-a o potpisivanju ugovora? Debeljak je na ovim stranicama spominjao da ulazi u škver do kraja rujna, no prođe evo i prva polovica mjeseca, a ništa na vidiku…Što se još čeka? Neka netko izvijesti javnost!

  Tomislav Debeljak:

  Poštovani Škverani,
  najrađe bi Vam sve prepričao što se događalo, ali vjerujte mi da je bolje za Škver da ne kažem sve otvoreno. Uglavnom, potrošili smo još neko vrijeme kako bi neki pojedinci, relativno nebitni u procesu, shvatili koliko je teška situacija u Škveru. Danas su odrađeni još neki nužni koraci prije privatizacije, a koji se vuku još od prije 10-15 godina… Sada na kraju tražimo od Vlade da otvoreno i javno kaže koliki su gubici u Škveru napravljeni od datuma predaje naše ponude do danas, koliki su ugovoreni gubici i slobodni kapaciteti zbog nepravovremenog ugovaranja prošle uprave i da javno kažu koliko navedeno košta državu i koliko novog vlasnika, a sve kako bi Škver preživio.
  Moram Vam napomenuti da je za opstanak Škvera iscurilo vrijeme i stvarno se duboko nadam da se vidimo do kraja mjeseca kako sam Vam ranije i rekao, jer u protivnom neće biti moguće spasiti Škver. Moram Vam iskreno reći da zbog odugovlačenja procesa i nagomilavanja OGROMNIH gubitaka će sada svima biti puno teže, te Vas unaprijed MOLIM na predani rad kako bi spasili Škver.
  Nažalost, ljudi koji su Vas trebali štititi su taj proces najviše i odužili i likvidno opustošili škver, a velikim djelom i popljačkali…IZRIČITO BI MOLIO SPIK DA DA SVE OD SEBE KAKO BI ŠTO PRIJE RIJEŠIO DOKUMENTACIJU I UBRZAO GRADNJU HEAVY LIFTERA, MOLIO BI IH DA BUDU ODGOVORNI, MARLJIVI I REALNI, jer je trenutno stanje i više nego alarmantno i rizik uspjeha je dobrano poljuljan.

  SRETNO NAM SVIMA!!!

  PS: Nemojte misliti da sam pesimista, jer dapače usprkos svemu sam potpuno siguran da ćemo uspjeti i da ćemo zajedničkim trudom i radom očuvati i spasiti Škver, ali moram Vam reći realno stanje Škvera u koje ga je dovela sadašnja uprava…

 26. sedma od devet says:

  DIKU ZA PREDSJEDNIKA RADNIČKOG VIJEĆA!!!!!!! on zna kako spasiti škver, kako dobiti regres, nije ga strah reći istinu – i puno laje (kako sam kaže). čitatelji ovih redaka UČLANITE SE U SINDIKAT GDJE JE DIKA! dika u kojem si ti sindikatu? kako nisi smijenio Šegvića i Franića do sada? di je zapelo?!

 27. sedma od devet says:

  gle dika, meni je i 100 kuna puno…regres? e to je ono što drugi građani ne žele čuti – škverani dijele regres, a “najveći dio ljudi je bio na čekanju – i duljem od 7 mjeseci, a država im, još isplaćuje i regres na naš račun”. moralno – odakle pravo tražiti ga; pravno – imam pravo na to i ne odustajem. i došli smo do problema ove države na svim razinama. pa tako Čačić kaže: Debeljakov dug odnosi se na drugu tvrtku i nema prepreka da treća kupi škver! moralno – gdje nam je pamet pristati šutke na to; pravno: nije DIV nego TVIK. razumiješ??? kreće od tebe, mene, Čačića, Milanovića, Josipovića…. e da, treba birati čim prije novo radničko vijeće – obavezno!

 28. dika says:

  …vidiš sedma od devet…(usput super ti je ime)danas mi je bivši predsjednik radničkog vječa rekao da lajem…a zašto lajem…zato jer sam pozvao rukovodstvo škvera i čelnike sindikata da dođu među radnike i kažu što je sa regresom…jer vjerovatno sam ja jedini u škveru što je zaintereserina za regres…i sad u glavama nekih se stvorila paranoja da se nekoga hoče smjeniti ili nešto tako…jer svatko od ovih na nekakvim “funkcijama” čim se ne slažeš sa njihovim mišljenjem gleda te kao neprijatelja ili pretedenta na njegovu “fotelju”…danas sam dobija informaciju da je regres ugrađen u planove planove za ovu godinu i to nebi bio problem ali pošto se govori o privatizaciji gotovo je sigurno da se kolektivni ugovor raskinuti sa dolaskom novog vlasnika…i što onda…popušili smo regres…možda nekome i nije 1000 kuna velika svota ali meni je…i takvima što ih pucaju paranoje za svoje fotelje mogu reči samo da nikad nisam bio zainteresiran za takve položaje…i takvim postupcima se samo radi nejedinstvo među radnicima a to će doči na naplatu kad tad…i na kraju dužnost sindikata je da obavještava barem svoje članstvo o tekučim događanjima u škveru i da vrši pritisak na rukovodstvo da radi isto…a ta politika o kojoj govoriš nije mjesto u škveru…jer politika samo dijeli ljude…i znaš šta sedma od devet…lajem i lajat ću koliko god budem mogao…ali dok lajem ću govoriti samo istinu pa kome pravo kome krivo….

 29. sedma od devet says:

  nego, čudi me muk škverana. dobro nam je? podsjećam, bit će još kratko – ako ste možda zaboravili kako ide privatizacija na hrvatski način: nas će dobiti debeljak, vlada će njemu dati nešto love (naravno, ne sve predviđeno ugovorom), on će se žaliti medijima i radnicima kako se Vlada ne drži svog dijela dogovora; Vlada će se obratiti i reći da je riječ o privatnoj tvrtki i da su oni na “teret svih poreskih obveznika” učinili šta mogu, ali više ništa ne mogu jer država nema novaca; Debeljak će već od početka izvlačiti novac iz Škvera i prebacivati ga na neku od svojih tvrtki – i nakon cca 8 mjeseci proglasit će stečaj; a radnici prije toga par mjeseci neće dobiti plaću. I TO JE TO – PRIVATIZACIJA NA HRVATSKI NAČIN. i za kraj – u stečajnoj masi neće biti sredstava za potraživanja radnika…JER SVE ĆE VEĆ BITI POTROŠENO…PA VI ČEKAJTE…

 30. sedma od devet says:

  reci dika, na kojoj ti planeti živiš?! takve parole već su pomalo i “imbecilne”. zapamti sljedeće: živiš u HRVATSKOJ, nimalo drugačijoj, a nipošto goroj, državi ovog nam svijeta. kod nas sve funkcionira kao i u svakoj državi EU. zato, ti i takvi – otiđite malo u Njemačku, Englesku, ili možda Bugarsku i Rumunjsku, vidite što je politika, a što gospodarstvo!!! jedno ne može bez drugoga – ali, kao i u svemu, ciklusi goreg i boljeg vremena (boljih ili gorih vlada) su neminovni. a ovo je sigurno – jedno od gorih vremena za sve nas. no proći će – ovako ili onako…milom ili silom….

 31. dika says:

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=435322546514759&set=a.178366332210383.39744.100001110512836&type=3&theater dođite svi…i oprostite na donjoj krivoj slici…ali to je tovar…plemenita i vrijedna domača životinja….i ostavite se politike…radi nje smo tu gdje smo…

 32. metla says:

  odlićan komentar! čaćićeve izjave spadaju u rubriku vjerovali ili ne.kako je samo hvalio najvećeg kriminalca hrvatske TODORIĆA. ZA NAŠEG MESIJU JE IZJAVIO DA ĆE SE DOGOVRITI SA POREZNOM zanemarujući činjenicu da je majstor zamraćio novac.nastup lakrdijaša milanovića NJemaćkoj naši ulizivaćki mediji nisu ni spomenuli.govoriti protiv svog naroda je nedopustivo.a kako nas tek zastupaju u forumima EU-a.skidaju gaće i mudante sve u šesnaest.digli su ruke od škvera ,i općenito im je hrvatska zadnja rupa na svirali.

 33. sedma od devet says:

  Milanović u Njemačkoj: Hrvatska nacija nevjerojatan je paradoks! Nijemcima nije bilo drago čuti da im premijer jedne buduće članice EU otvoreno govori da je u njegovoj zemlji “plaćanje poreza na vrijeme bilo slobodna forma…”. Ipak, Nijemci su preosjetljiva publika da bi se to mučno pitanje (ne)plaćanja poreza u drugim državama Europe prezentiralo tako lakonski i usputno. Ako ih već netko uvjerava da Europljani na jugu ne plaćaju porez, onda bi željeli čuti sve argumente o tome kako se to dogodilo i što se čini da se to promijeni i kazni.”
  http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovic-njemackoj-hrvatska-nacija-nevjerojatan-je-paradoks-clanak-455530
  MOŽDA JE IPAK ŠKVERU SPAS U EU!!!! SJETITE SE ČAĆIĆEVE IZJAVE O DEBELJAKOVOM NEPLAĆANJU DUGOVANJA DRŽAVI….HA HA

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!