tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split
19. Listopad 2012. Vijesti

Poziv za solidarnost

Pozivamo sve zaposlene u Brodosplitu da se solidaliziraju s radnicima Ugostiteljskog servisa Split, koji nisu primili plaću već 9 mjeseci i trenutno se nalaze u štrajku.
Nezavisni sindikat Brodosplit organizira prikupljanje novčane pomoći. Sredstva se prikupljaju u uredu Sindikata i biti će podijeljena u jednakim iznosima svim zaposlenicima Ugostiteljskog servisa Split.

1,717
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Ocijenjeno 5 puta, Ocjena: 3.4/5)

7 komentara na “Poziv za solidarnost”

 1. sedma od devet says:

  o tome i ja govorim. tko bi normalan podmirivao tuđe dugove – a posebno kada nešto kupuje? netko tko ipak vidi svoj interes u tome – a to je…? vidjet ćemo o čemu je riječ i to vrlo brzo.
  nego reci ti meni DIKA koliko dugo ti radiš u škveru? i jesi li do sada ikada reagirao na sve nepravilnosti?i sad si se javio…ha ha. smiješan si ti lik!!! ne brini-vodit će Tomica brigu o tebi ako uđe u škver…pitat ću te onda tko će sve biti kriv za tadašnju situaciju…

 2. dika says:

  …a bili ti sedma uložila svoj novac na sanaciju dugova koje nisi napravio…i koji bi se to spavači trebali probuditi sedma….a zašto se nisu probudili dok se negativno poslovalo u škveru…dok se haralo sa pronevjerama lopovlukom kooperantskim cjenama…vrijeme je neumitno iscurilo…trebalo je davno prije reagirati…
  http://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-nudi-divu-ugovor-o-prodaji-brodosplita-sindikati-porucuju-vlada-koja-brodogradilista-salje-u-stecaj-mora-pasti/644105.aspx

 3. sedma od devet says:

  Tomi ja te ne kužim?! I ti si nekakav poduzetnik, a “ulaziš” u tvrtku kao što je Brodosplit – već sada u gubicima za koje nema šanse da ih ti podmiriš?! Reci Tomi, tko je tu lud???!!! Zašto to radiš? Ali istinu nam reci…I KAO REZIME: DRŽAVA TI DAJE ŠKVER JER BI ONA BANKROTIRALA U ONOM TRENUTKU KADA BI PROGLASILA STEČAJ ŠKVERA – KOJI JE NEMINOVAN, JER ĆE TIME AUTOMATSKI AKTIVIRAT SVA DUGOVANJA ZA DANA JAMSTVA. ČUDI MI DA BANKE OVAKVU PRIVATIZACIJU PODRŽAVAJU?! IMA LI IH TKO PITATI – KAKO ĆE SE ONE NAPLATITI NAKON ŠTO SE PROVEDE PRIVATIZACIJA…BAŠ ME ZANIMA NJIHOVO MIŠLJENJE….A ti Tomi, čuvaj se…Bit će gadno kad se “spavači” probude….

 4. dika says:

  http://www.facebook.com/notes/%C5%A1kveranka/tomislav-debeljak-radnicima-brodosplita-%C5%A1kveranka-27-listopada-2012/421191831280400 ….
  Poštovani Škverani,

  Izgaram od želje da Vam se javim i kontaktiram sa Vama, kako bi Vama koji prvi trebaju znati kakva Vam je sudbina prenio što se događa, ali obečao sam da se jedno vrijeme neću javljati, pa se ujedno ispričavam na tome. Iskoristit ću priliku i reći ću ukratko da sve ide u pozitivnom smijeru. Želim Vam reći da nećemo odustati boriti se za opstanak Škvera… Pojedinci iz Škvera, sindikata i kooperanata koji lobiranjem guraju Škveru u likvidaciju su sve slabiji i nemaju veliki utjecaj. Uz lobiranja probali su slomiti DIV i mene, da odustanemo ili da nas ocrne, no i ti pokušaji su im propali.

  Moram Vam reći i tužnu i negativnu činjenicu da su nažalost novostvoreni gubici svakim danom sve veći, najvećim djelom u slobodnim kapacitetima, a djelom u povečanju troškova gradnje Heavy liftera. O točnoj cifri ne smijem javno govoriti dok se javno ne objave. Nažalost većim djelom te dodatne gubitke ćemo morati sami sanirati, jer povečanja ukupnih troškova restrukturiranja teško da bi više bila dozvoljena, a i za to u Splitskom Škveru nema više vremena, a što bi značilo povrat nelegalnih potpora i likvidaciju Škvera…

  Uglavnom, moram Vam otvoreno reći da će restrukturiranje morati zbog tih gubitaka biti brže i profesionalnije kako bi što prije prestali stvarati nove gubitke, a što će sa sobom donijeti neke nepopularne mjere, no jedino tako ćemo uspjeti spasiti Škver… Na kraju poručujem svim poštenim i vrijednim Škveranima da ne gube nadu, jer za njih svakako dolaze dobra vremena poštenog i pošteno plaćenog, vrijednog i ponosnog rada….SRETNO!!!

  Tomislav Debeljak

 5. dika says:

  STARA PJESMA

  O, ta uska varoš, o ti uski ljudi,
  O, taj puk što dnevno veći slijepac biva,
  O, te šuplje glave, o, te šuplje grudi,
  Pa ta svakidašnja glupa perspektiva!

  Čemu iskren razum koji zdravo sudi,
  Čemu polet duše i srce koje sniva,
  Čemu žar, slobodu i pravdu kada žudi,
  Usred kukavica čemu krepost diva?

  Među narodima mi Hrvati sada
  Jesmo zadnji, robovi bez vlasti,
  Osuđeni pasti i propasti bez časti.

  Domovino moja, tvoje sunce pada,
  Ni umrijeti za te Hrvat snage nema,
  Dok nam stranac, majko, tihu propast sprema….A.G. Matoš

 6. dika says:

  http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/191877/Default.aspx i lijepo je rekla škveranka…jeli čaša poluprazna ili polupuna…ovisi kako tko gleda na život….

 7. dika says:

  …svima su nam puna usta socijalne osjetljivosti humanosti borbe za pravedniji svijet…evo nam svima prilike da to pokažemo i djelom…i još jednom neka se provjeri ako se može na bilo koji način da se odbije na plači po 10 kuna jer će se tako najviše i najelegantnije skupiti neka sredstva…a ako ne nebi trebalo biti teško se prošetati do nezavisnog sindikata…

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!