tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Kako Škverani postaju višak
Split, 04.01.2013.g.

 

 

PRIOPĆENJE

ČLANOVIMA NEZAVISNOG SINDIKATA BRODOSPLIT

I SVIM RADNICIMA BRODOSPLITA

U posjedu smo dokumenta koji je Brodosplit uputio direktorima Sektora/Pogona/Službi s nazivom – Predmet: Otkaz ugovora o radu s pravom na otpremninu službeničkog i režijskog kadra.

Moramo Vas obavjestiti da se pozivanje na članak 78. Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama radnika i poslodavaca u skupini društava Brodosplit, jednostavno nije točno u ograničenju visine isplate, a što u dopisu limitiraju na 98.000,00 kn, jer čl. 78. Kolektivnog ugovora glasi, pa Vam ga citiramo: «Radnik za čijim je radom prestala potreba zbog poslovno ili osobno uvjetovanih razloga (poslovno ili osobno uvjetovani otkaz ugovora o radu) Poslodavac je dužan isplatiti otpremninu u iznosu od najmanje 40% prosječne mjesečne bruto plaće, isplaćene radniku u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu rada kod Poslodavca.»

U slučaju proglašenja tehnološkog viška i drugih vrsti viška, Nezavisni sindikat Brodosplit će stupiti u pregovore za najpovoljnije rješenje mogućih otpremnina, a naročito u kontekstu odluke Vlade od 03.mj.2011.g. kada je Vlada R.H. osigurala 210 milijuna kuna za otpremnine (što možete pročitati na stranicama Vlade).

Ovo priopćenje napisano je da se ne bi našim škverom plasirale dezinformacije.

 

U zajedništvu je naša snaga i za sve buduće informacije biti ćete na isti način obavješteni ili se možete sami javiti u ured Nezavisnog sindikata Brodosplit.

 

PREDSJEDNIK NEZAVISNOG

SINDIKATA BRODOSPLIT

 

Zvonko Šegvić

2,766
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Jedan komentar na “Kako Škverani postaju višak. Vaša je sudbina.”

  1. metla says:

    osvetnik zoro se vratio.budući vlasnik uz pomć svojih agenata toćno zna tko će za njega obaviti prljav posao.ponudila se da sredi kadrovsku križaljku a,pritom je naglasak na osvetu prema onima koji su njoj navodno bili loši.zlo iz nje izlazi svakim njenim potezom.poziva se na ćl.78 a kako ga je iznakazila vidi se kakav je pravnik.ako pakla ima jagoda bulat gorit će u njemu.

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!