tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

MINISTAR gospodarstva Ivan Vrdoljak danas se u splitskom škveru susreo s predstavnicima sindikata kako bi dogovorili zbrinjavanje, odnosno, otpuštanje prekobrojnih radnika za koje novi vlasnik Tomislav Debeljak nema mjesta.
Kome hrvatska Vlada prepušta splitski škver
Bez alternative
Nisu se dogovorili. Odnosno dogovorili su se da će se dogovoriti. Nije najjasnije kada, jer će Vlada s Debeljakom ugovor o prodaji brodogradilišta potpisati u četvrtak. Ministar Vrdoljak kazao je kako će od vlasnika tražiti čvrsta jamstva da se dogovor neće izigrati. Kako to tehnički misle izvesti, ostaje vidjeti.

Nismo propustili ministra Vrdoljaka pitati da nam kaže svoj stav kako država može poslovati s osobom koju država, odnosno, Općinsko državno odvjetništvo u Kninu, tereti za varanje države, odnosno utaju poreza od 3,6 milijuna kuna.

“Nije bilo alternative. Debeljak je bio jedini ponuđač. Nitko se drugi nije javio. Ili on ili 1. srpnja ključ u bravu. Ovako smo spasili dvije tisuće radnih mjesta. Osim toga, nitko nije kriv dok mu se pravomoćno ne dokaže”, bio je Vrdoljak vrlo izravan i iskren.

Uz božji blagoslov i oprost Tomislava Debeljaka
Pitanje je, čini se, iz nekog razloga pogodilo Tomislava Debeljaka koji se javio autoru teksta preko Facebooka da mu poruči sljedeće.

“Bog ti pomogao da uspostaviš ravnotežu života i svog sjebanog mozga i morala… Nadam se da ne ranjavaš svoje najbliže, glupim, lažnim i pokvarenim izjavama i ponašanjem prema njima… Ja ti opraštam… Sretno!!!”, napisao je Debeljak u svojoj poruci.

Eto. To je novi vlasnik splitskog škvera od kojeg će ministar Vrdoljak zatražiti čvrsta jamstva o zbrinjavanju radnika.

Kada ovako “argumentirano” zbori s novinarima, što će tek biti sa škveranima? Koliko će njima vrijediti ta Vrdoljakova jamstva? Dogovor o dogovoru? Otkaz uz božji blagoslov i oprost? Kakva razina, kakav menadžer.

Tko je zapravo tu sjeban?
Zašto Debeljak ne govori o optužnici i utaji, nego kočijaškim rječnikom nasrće na osobu, a ne predmet rasprave? Zašto bi netko bio sjeban ako pita o nelogičnoj pravnoj i poslovnoj situaciji koju je zakuhao HDZ, a podgrijao SDP, tj. HNS?

Od pitanja se čini kud i kamo sjebanija logika koja je Debeljaka dovela u poziciju da s minimalnim udjelom vlastitog kapitala uz obilati državni poticaj zapasa najmnogoljudniji kombinat u Splitu, i to po programu koji je prestao biti aktualan prije dvije godine, sve sa optužnicom za utaju poreza? Što bi taj u škveru zapravo trebao raditi?

Treba li se onda čuditi ovoj Debeljakovoj komunikaciji koja je sasvim nezamisliva u poslovnom svijetu. Ne treba. Jer, kako kaže ministar Vrdoljak, alternative nije bilo. Ili Debeljak ili nitko.

izvor: index.hr

2,257
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Ocijenjeno 1 puta, Ocjena: 1/5)

3 komentara na “Kome hrvatska Vlada prepušta splitski škver?! Debeljak o ravnoteži života, mozga i morala”

  1. metla says:

    idiote izgleda da ti još nije jasno šta ovaj debiljak radi u škveru.znašli kretenu da je uz pomoć ove agencijenacistićkim metodama razjeba sve zaposlenike zajedno.usput za informaciju raspitaj se šta je ovaagencija napravila u ŽELJEZARI SISAKkadsu je kupili amerkanci.svima je jasno samo izgleda tebi i onoj drogiranoj kozi crvene kose nije da je sturban fuhrer doša ovde uz blagoslov izdajnićke vlade razjebat sve.zar ne vidiš glupane da se je povukla granica od gore od sjevera preko lenca .trogir i split su predani predatorima.jase nadam da će se kad ova izdajnićka vlada završi mandatnu rasprodaju s udit za veleizdaju.testiranjima ova nacistićka agencija želi a izgleda da će uspit razjebat ono najvrijednije među ljudima a toje zajednićka solidarnost odnosno da u ovim teškim vremenima budemo ljudi jedan prema drugome a naci zajec zamislite testira zaposlenike da se stvori najbolja moguća klima među ljudima u radnom okruženju.a onda poanta ove priće mimo svih evropskih zakona oslobodnom udrživanju u sindikate on prijeti i zabranjuje ćlanstvo .testovisugeriraju da su u sundikatima kriminalci.dakle povratak u 19 stoljeće je zagarantiran.veliki vođa će osigurati sve svojim volovima i ovcama.ti kretenu spadaš u 5. KOLONU A ZNA SE ŠTA SE S NJIMA DOGAĐA KAD OVA FARSA OD PRIVATIZACIJE NA HRVATSKI NAĆIN ZAVRŠI.

  2. sedma od devet says:

    EJ DIKA, ODJEBAUS. DEBELI BI TREBAO GOVORITI I ODGOVARATI SVIM GRAĐANIMA RH – JER MU JE TRENUTNA POSTAVA VLADE ŠKVER DALA ZA BADAVA NEŠTO VRIJEDNO. A TI – I DALJE NERADNIK – KAO ŠTO SI BIO DO DOLASKA DEBELOG? NEGO ŠTA! GLAVNO DA NE BUDEŠ U SINDIKATU – BIT ĆEŠ I GLAVNI POVJERENIK GENERALNOG….JADNIČE

  3. dika says:

    …a kome bi trebao govoriti…draganu miljušu…smješno…

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!