tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

GAZDA splitskog škvera Tomislav Debeljak eskivirao je suđenje za utaju poreza u PTC Kninu. Radi se, kako je poznato, o 3,6 milijuna kuna štete u državnom proračunu.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Kninu, Debeljak je kao odgovorna osoba zakinuo državu za pripadajuće doprinose i poreze isplaćujući plaće preko putnih naloga.

100 kilometara od Splita do Knina za Debeljaka je danas bilo nepremostivo…

Debeljaka je ispričao odvjetnik Ismet Krupić. Kninskom sudu poslao je obavijest da je škverski gazda spriječen poslovnim obvezama. Sudac Stipe Čipčić informaciju je zaprimio u četvrtak. Premda se već neko vrijeme zna da je početak suđenja bio zakazan za danas, prihvatio je ispričnicu te odgodio raspravu za početak rujna.

Zašto je to napravio nije najjasnije, jer je Debeljak danas u Brodosplitu, svega 100 kilometara udaljenom od zgrade kninskog suda. Da je gazda u škveru, Indexu je potvrdio glasnogovornik Josip Jurišić. Malo nas je začudilo jer je sudac Čipčić komotno odgodio raspravu kao da je optuženi na drugom kontinentu. Nevjerojatno.

O sucu Čipčiću smo već pisali. Početkom 90-ih bio je optužen za krađu humanitarne pomoći, a postupak je 98. godine okončan zastarom, nakon čega započinje njegova sudačka karijera.

Debeljak svima daje savjete, a sud izbjegava

Debeljak je, inače, vrlo nervozno reagirao početkom godine kada je Index postavio pitanje ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku zašto država daje u ruke škver osobi protiv koje je podignuta pravomoćna optužnica za varanje države. Poslao nam je reagiranje u kojem je izrazio nadu da ćemo “pronaći ravnotežu između našeg sjebanog morala i života.”

Debeljak tako docira s visoka, i ne samo novinarima, već i radnicima škvera, kojima također daje savjete za uspjeh u životu i radu.

Za svakog Debeljak ima ponešto, ali danas vremena za sud i optužbu za varanje iste države koja mu je na pladnju isporučila najmnogoljudniji splitski kolektiv, nije imao. Pitanje je dokle će sudac Čipčić dopuštati ovakvu komociju gazde škvera. Ako će se voditi logikom kojom je odgodio današnju raspravu, suđenje uopće ne mora zakazati, jer će gazda Debeljak u svakom slučaju imati uvijek nekakve neodgodive obaveze…

903
Tagovi: ,
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Ocijenjeno 1 puta, Ocjena: 5/5)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!