tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Porezna uprava izvršila je nadzor u Brodosplitu te osporila povrat PDV-a na ime fakture od 27 milijuna kuna koju je DIV isporučio splitskom škveru za izradu programa restrukturiranja, kao i povrat PDV-a za fakturu koju je DIV naplatio za provođenje programa restrukturiranja putem raznih intelektualnih usluga, rada zaposlenika DIV-a na provođenju programa restrukturiranja i provođenja projekta 360 stupnjeva za ocjenjivanje radnika, piše Index.

Osporen je povrat PDV-a u ukupnom iznosu od 12,89 milijuna kuna jer su u Poreznoj upravi ocijenili kako se radi o fakturama koje su neutemeljene. Brodosplit se žalio na takav nalaz, ali do sada nema odgovora na žalbu. U DIV-u navode da je ukupna procijenjena vrijednost provođenja programa restrukturiranja 50 milijuna kuna, što se namjeravalo naplatiti u nekoliko rata.

“Fakture smo isporučili u najboljoj namjeri smatrajući da poštujemo pozitivne zakonske propise, a novac od tih faktura trebao je biti uplaćen u povećanje temeljnog kapitala Brodosplita. Ako pravorijek bude da su fakture neutemeljene, u cijelosti ćemo poštivati odluke i mjere koje naloži nadležna instanca”, kazao je Debeljak.

U DIV-u su inače demantirali da je Debeljak neki dan potjerao 10 radnika iz računovodstva uvjeren da je netko od njih Indexu odao detalje s obračunom plaća.

Potvrdili su nam da su radnici uistinu poslani kućama, ali tvrde da to nema veze s upitom Indexa, već je to napravljeno zbog restrukturiranja i smanjenog obujma posla.

1,496
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Jedan komentar na “Debeljak na udaru Porezne uprave”

  1. metla says:

    zanimljivo je da je majstor u kupljenoj emisiji nedjeljom u 2 od svih aktualnih politićara jedino pohvalio ministra financija linića.majko moja koliko je proziran .ova će ga vlast ostavit bez gaća jer spašavaju svoju gu zicu.nažalost ovim mafijaškim metodama izvlaćenja novca nestat će i škver.

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!