tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Obersnel: Debeljaku bi bilo bolje da rješava brojne probleme Brodosplita
Na najavu Tomislava Debeljaka da planira dati konkurentsku ponudu uljanikovcima za otkup preostalih 16,67 posto dionica riječkog brodogradilišta jučer se oglasio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.
– Začuđen sam najavom DIV-a u kojoj ne vidim baš nikakve poslovne logike. Ne znam sve detalje, ali čini mi se da DIV ima puno problema u restrukturiranju Brodosplita, pa bi za svih bilo bolje da najprije razriješi probleme tamo gdje je većinski vlasnik. Uostalom, kada bi DIV i ostvario tu namjeru, sa svojim udjelom teško da bi mogao utjecati na poslovnu politiku »3. maja«, a još manje na povećanje međunarodne konkurentnosti hrvatske brodogradnje, kako sami navode, prokomentirao je Obersnel, uz poruku kako Grad Rijeka nema namjeru prodavati svoj udjel u riječkom brodogradilištu u kojem je drugi najveći pojedinačni mali dioničar, uz »apsolutnog« vlasnika Uljanik grupu koja raspolaže sa 83,33 posto dionica. Grad Rijeka u ovom trenutku raspolaže sa točno 5.301 trećemajskom dionicom, odnosno 0,42 posto.

Uprava »3. maja« jučer je izvjestila na burzi da su u srijedu dobili obavijest od DIV-a o njihovoj namjeri objavljivanja konkurentske ponude za otkup preostalih 210.283 dionica. Uljaniku taj preostali paket dionica »3. maja« realno nije potreban, ali su u zakonskoj obvezi dati ponudu i za otkup tog paketa, što su i učinili nudeći 1 kunu po dionici. Uljanikova je ponuda upravo u tijeku, a mali dioničari, među kojima su i trećemajci koji zajedno imaju oko 14 posto dionica u preostalom paketu od spomenutih 16,67 posto, imaju još nešto manje od dvadeset dana da odluče hoće li dionice koje su početkom devedesetih plaćali po stotinu ondašnjih njemačkih maraka sada prodati za jednu kunu. Hoće li osebujni Debeljak, kojeg, iz svega rečenog, ni Riječani ni Puljani ne žele u »svom dvorištu« izaći sa protuponudom i koju će to cijenu po dionici nuditi, još se ne može sa sigurnošću reći. S obzirom da Puljani nude jednu kunu, »isprsiti« se boljom cijenom baš i nije neko dostignuće, komentirali bi zlobnici. E, sad, bila bi posve druga priča kad bi Debeljak ponudio, recimo, eurski ekvivalent nekadašnje vrijednosti dionice »3. maja«.

U Ministarstvu gospodarstva ni jučer se nisu oglasili komentarom Debeljakovih »vizija« jačanja međunarodne konkurentnosti domaćih brodogradilišta, sada kada je svaki pod privatnim vlansikom.

izvor: Novi list
1,357
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Jedan komentar na “Obersnel: Debeljaku bi bilo bolje da rješava brojne probleme Brodosplita”

  1. metla says:

    Gradonačelnik RIJEKE KAO DA JE PREDVIDIO DOGAĐAJE U POSLJEDNJA DVA DANA.NAŽALOST manjina koju je kriminalac ili potira u penziju ili uz pomoć šefova ponizija je bila u pravu kad su govorili da on ne može vodit škver .sigurno je jedno atoje da ga je upropastija,a sad bi kupova dionice 3.maja. Obersnel ga je skužija .

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!