tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Suđenje u “aferi Brodosplit” koje se na Županijskom sudu u Splitu trebalo nastaviti u srijedu odgođeno je za početak ožujka. Do tada se očekuje kako će sa njemačkog suda stići zapisnik o saslušanju Reinharda Wesselsa, čelnog čovjeka tvrtke “Wessels” i jednog od važnijih svjedoka o poslovima zbog kojih je podignuta optužnica za gospodarski kriminalitet težak 4,7 milijuna dolara.
Suđenje u
Ukoliko iskaz bude dostavljen na vrijeme tijekom ožujka će okrivljeni iznijeti obrane te se odmah nakon toga očekuje i okončanje postupka i objava presude. Na optuženičkoj klupi Velike dvorane splitske palače pravde nalaze se: broker Drago Maček, Goran Vukasović i Ante Luetić, članovi bivše Uprave splitskog “Brodosplita”, te Mateo Tramontana, direktor “Brodotrogira”, Ivica Donkov i Hrvoje Matovinović, uposlenici Mačekove tvrtke “Iceberg”, Ivan Cesarec, ekonomski konzultant te Danijel Nikolić, vlasnikom splitske tvrtke “Armator projekt”.

Prva trojica prijavljena su za zloporabu položaja i ovlasti tijekom 2005. i 2006. godine prigodom sklapanja ugovora za izradu četiriju tankera za tvrtku “Wessels”. Također su se sumnjičili zajedno s ostalim optuženicima za pranje novca preko računa tvrtki na Cipru i Austriji na osnovi pobočnih ugovora za navedeni posao. Radi opravdanja isplata, sastavljeni su i neistiniti ugovori o konzultanstskim uslugama, smatra tužiteljstvo.

izvor: Slobodna Dalmacija
948
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Ocijenjeno 2 puta, Ocjena: 5/5)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!