tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Privatna brodogradilišta kao što su RongSheng Heavy Industries i China Ocean Shipbuilding Industry Group Ltd izvješćuju još jednu vrlo tešku godinu gubitaka u 2013. Oba brodogradilišta poduzimaju drastične mjere štednje kako bi ostala u poslu.

Za RongSheng, u odnosu na isto razdoblje prošle godine prihod je pao katastrofalno za 83,1 posto na 1,352 milijarde RMB (218 milijuna USD), što je rezultiralo gubitkom od oko 8,7 milijardi RMB (1,4 milijardi USD). To je daleko najgori godišnji rezultat od izlaska kompanije na burzu u 2007. godini.

Rongsheng-ov predsjednik i izvršni direktor, gospodin Chen Qiang, komentirao je danas financijske izvještaje:

“U 2013 godini nastavilo se nepovoljno radno okruženje za brodovlasnike.
Tržište brodskog prostora i dalje stoji loše unatoč mlakom oporavku u 2012. Kao rezultat toga, brodari traže od brodogradilišta da odgodi isporuku novih brodova. Kašnjenja u gradnji i isporuci u našem brodogradilištu u osnovnom segmentu doveli su do poteškoća naplate, što je rezultiralo značajnim padom od naših prihoda. Osim toga, rezultati prethodnog razdoblja neposredno su smanjeni zbog povećanja potraživanja zbog poteškoća u naplati potraživanja te za umanjenja vrijednosti nekretnina, postrojenja i opreme i nematerijalne imovine. ”

Nadalje dodaje kako se troškovi smanjuju na svakom koraku. Direktorima kompanije (njih 80) umanjena je plaća za 30 do 50%.

Cijeli članak pročitajte ovdje: gCaptain

852
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!