tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Sindikat radnika Hyundai Heavy Industries proglasio je trodnevni štrajk zbog neuspjelih pregovora oko plaća i predloženog otcijepljenja tvrtke kao i zatvaranja pristaništa u južnom priobalju Gunsana. Radna snaga Sindikata od 15.000 zaposlenika počela je u četvrtak štrajk osmosatni štrajk u 8 sati ujutro, a trajat će također u petak i ponedjeljak. To je prvi sveopći štrajk u Hyundai Heavy Industries od 1994. Poslovanje najveće svjetske brodograđevne tvrtke neće biti ozbiljno pogođeno tijekom štrajku, budući da radnici manjih izvođača radova broje gotovo 70% radne snage tvrtke.
Sindikat radnika Hyundai Heavy Industries proglasio štrajk
Jedan od osnovnih problema Sindikata je zatvaranje pristaništa u brodogradilištu Gunsana u provinciji Sjeverna Jeolla, koje se očekuje da će biti potpuno ispražnjeno nakon isporuke svog posljednjeg broda krajem lipnja. Niz kooperanata u blizini brodogradilišta Gunsana navodno od listopada jedni za drugim već zatvaraju svoja vrata.

Trodnevni štrajk dolazi nakon niza naizgled ne toliko uspješnih pregovora u plaćama između tvrtke i radnika Hyundai Heavy udruženih u sindikat koji su počeli prošle godine.

Od srpnja, Hyundai Heavy Industries je provodi proces restrukturiranja koji uključuje prodaju imovine i otpuštanja. Gotovo 2.000 radnika napustilo je tvrtku u sklopu dobrovoljnoga programa umirovljenja.

999
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!