tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Tomislav Debeljak po nepravomoćnoj presudi mora platiti 50 dnevnih dohodaka ili 16.666 kuna

Predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić dobio je na sudu vlasnika škvera Tomislava Debeljaka. Općinski sud u Splitu osudio ga je za klevetanje Šegvića te obavezao na plaćanje novčane kazne od 50 dnevnih dohodaka ili 16.666 kuna i troškova postupka od nepunih tri tisuće kuna.
Debeljak je inače prijavio plaću od skromnih 10 tisuća kuna koju prima kao predsjednik Uprave DIV-a.
Zvonko Šegvić dobio Debeljaka na sudu, vlasnik Brodosplita osuđen za klevetu
Šegvić je tužio zbog izjave koju je Debeljak 2012. godine dao Slobodnoj Dalmaciji. Novinaru se povjerio da mu je Šegvić prije tri godine kazao kako ima pripremljenu listu od 800 radnika Brodosplita kojima treba dati nogu u guzicu.

izvor: Dalmacijanews

Vlasnik splitskog škvera osuđen za klevetanje sindikalista Šegvića, mora platiti 16 tisuća kunaTOMISLAV DEBELJAK, vlasnik splitskog škvera, osuđen je nepravomoćno na novčanu kaznu zbog klevetanja sindikalista Zvonka Šegvića. Debeljak mora platiti 50 dnevnih dohodaka, 16.666,66 kuna, i to u roku od tri mjeseca od pravomoćnosti presude. Sud je obavezao Debeljaka da podmiri i troškove kaznenog postupka od 2.824 kune.

Utvrđeno je kako je Debeljak kriv zato što je u ožujku 2012. godine novinaru izjavio kako mu je Šegvić rekao da ima pripremljenu listu od 800 radnika Brodosplita kojima treba dati nogu u guzicu. Izjava je objavljena na naslovnici i trećoj stranici Slobodne Dalmacije. Novinar koji je pisao tekst ubrzo je angažiran kao glasnogovornik škvera.

Debeljak je sudu prijavio mjesečnu plaću od 10 tisuća kuna, a pohvalio se i da je dragovoljac Domovinskog rata. Vlasnik je stana i kuće u Bregani, jet skija Yamaha iz 2010. te Mercedesa iz 2015. godine, ima 50 posto udjela u DIV-u i 100 posto udjela u PTC Krki.

Debeljaka je za utaju poreza u PTC Krki gonila država, no postupak je riješio u svoju korist.

izvor: Index

Pročitajte presudu u cijelosti

1,900
OčajnoLošeOsrednjeDobroOdlično   (Članak još nije ocijenjen!)

Komentirajte i vi

Komentari članova na web stranici objavljuju se u realnom vremenu i Nezavisni sindikat Brodosplita ne može se smatrati odgovornim za napisano. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Morate biti prijavljeni da biste mogli komentirati članak!

Nemate svoje korisničko ime i lozinku? Registrirajte se!