tel 021/382 090
fax 021/382 091
mail nsb@nsb.hr
adresa Put Supavla 19, 21000 Split

Izaberite svoju budućnost i postanite naš član!

iz Ustava Republike Hrvatske:

Članak 54.
Svatko ima pravo na rad i slobodu rada. Svatko slobodno bira poziv i zaposlenje i svakomu je pod jednakim uvjetima dostupno svako radno mjesto i dužnost.

Članak 55.
Svaki zaposleni ima pravo na zaradu kojom može osigurati sebi i obitelji slobodan i dostojan život. Najduže radno vrijeme određuje se zakonom. Svaki zaposleni ima pravo na tjedni odmor i plaćeni godišnji odmor i ovih se prava ne može odreći. Zaposleni mogu imati, u skladu sa zakonom, udjela pri odlučivanju u poduzeću.

Članak 59.
Radi zaštite svojih gospodarskih i socijalnih interesa, svi zaposleni imaju pravo osnivati sindikate i slobodno u njih stupati i iz njih istupati. Sindikati mogu osnivati svoje saveze i udruživati se u međunarodne sindikalne organizacije. U oružanim snagama i redarstvu zakonom se može ograničiti sindikalno organiziranje. Poslodavci imaju pravo osnivati udruge i slobodno u njih stupati i iz njih istupati.

Članak 60.
Jamči se pravo na štrajk. U oružanim snagama, redarstvu, državnoj upravi i javnim službama određenima zakonom može se ograničiti pravo na štrajk.

Članak 61.
Obitelj je pod osobitom zaštitom države. Brak i pravni odnosi u braku, izvanbračnoj zajednici i obitelji uređuju se zakonom.

Članak 69.
Svatko ima pravo na zdrav život. Država osigurava uvjete za zdrav okoliš. Svatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.

NAPOMENA:
Ukoliko želite postati naš član molimo popunite slijedeću formu.

Ime i prezime (obavezno)

JMBG (obavezno)

Šifra člana (obavezno)

M.T. (obavezno)

Adresa, Mjesto stanovanja (obavezno)

Telefon / Mobitel (obavezno)

Vlastoručni potpis: Molimo dođite u prostorije NSB-a potpisati ovaj dokument kako bi on postao služben.

Prilikom potpisivanja pristupnice dobit ćete sve potrebne informacije i brošuru s kolektivnim ugovorima, dijelovima Zakona o radu i važnijim odredbama Statuta Nezavisnog sindikata.

Napomena: potpisom na pristupnici pristajete da Vam se, sukladno Statutu Nezavisnog sindikata Brodosplit, odbija 1% iz osobnog dohotka, a sukladno Kolektivnom ugovoru Brodosplita.

U Splitu, Datum (obavezno) Godina (obavezno)